EvenimentFlash

Valea Jiului, prădată de hoţi

Livia Botici

Patru tineri din Petroşani au furat toate calculatoarele unei firme care se ocupă cu producerea de softuri informatice pentru un patron olandez. După două zile, alţi cinci tineri, din Vulcan, au fost prinşi de poliţişti, chiar în momentul în care încercau să fure mai multe bunuri dintr-un magazin, pe care îl spărseseră cu ajutorul unei răngi.

Firmă de software, pe butuci

La adăpostul întunericului, cei patru tineri, ajutaţi de o unealtă, au reuşit să forţeze un geam termopan al societăţii comerciale, care se ocupa de producerea unor softuri de calculatoare, şi au furat mai multe laptop-uri, monitoare LCD, calculatoare şi componente informatice, în valoare totală de aproape 36.000 de lei. A doua zi, de dimineaţa, atunci când patronul a observat paguba, anchetatorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în zona centrală a Petroşaniului, demersuri în urma cărora cei patru bărbaţi au fost identificaţi, iar paguba a fost recuperată în proporţie de 95 la sută. Florian T., de 25 de ani, Marian R., de 20 de ani, Cătălin B., de 26 de ani şi Milian T., de 27 de ani, toţi din Petroşani, vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat, dar nu au voie să părăsească localitatea în următoarele 29 de zile.

Prinşi în flagrant

După două zile de la incidentul de la Petroşani, alţi cinci tineri, de această dată, din Vulcan, au fost prinşi de poliţişti chiar în momentul în care încercau să fure mai multe bunuri dintr-un magazin, pe care îl spărseseră cu ajutorul unei răngi. Din păcate pentru ei, prin zonă exista şi o patrulă a poliţiei, care, auzind gălăgie, s-a apropiat de magazin şi i-a prins pe hoţi chiar în momentul în care încercau să-şi umple plasele cu produse. După ce toţi au fost duşi la secţia de poliţie, doar Lazăr O., de 24 de ani şi Alexandru S., de 18 ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ceilalţi trei tineri, Marcel S., de 33 de ani, Claudiu T., de 19 ani şi Gheorghe P., de 21 de ani, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Lazăr O. a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar Alexandru S. va fi cercetat în stare de libertate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura