Politica si administratie

Valea Bejan se regularizeazã cu dale ecologice

04 -petru-marginean-15  Oana Mihnea

Consiliul Local Deva a aprobat ieri revizuirea devizului general din studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie „Regularizare curs Valea Bejan“ din municipiul Deva.

Conform explicaţiilor furnizate de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, la sugestia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, proiectanţii au revizuit devizul general al lucrării în vederea protejării mediului înconjurător. Regularizarea nu se va mai face după vechea tehnologie, ci se adoptă o nouă metodă. Mai precis, se vor folosi dale ecologice. „Era necesar să aprobăm această modificare în proiect, pentru că vrem să începem lucrările cât mai repede, până nu vine perioada ploioasă. Nu de puţine ori, acest pârâu se revarsă şi inundă cartierul Micro 15 din municipiu şi este extrem de necesar să intervenim, ca să evităm astfel de momente neplăcute pentru cetăţeni. Odată cu această modificare, şi valoarea investiţiei scade aproape la jumătate, pentru că înainte erau prevăzuţi mulţi metri cubi de beton, care însemnau implicit şi costuri mari“, a precizat Petru Mărginean.
Dacă înainte, valoarea lucrărilor era de 1.120.985 lei, acum ajunge la 586.859,115 lei, bani de la bugetul general al municipiului Deva. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

One thought on “Valea Bejan se regularizeazã cu dale ecologice

  • Nea Petrica, e dezastru total peste tot. Vine anul electoral si nu te vad bine, nea Petrica. Nu se prea vad oamenii primariei in zonele unde se fac maretele lucrari. Cel putin in Dacia e dezastru: o harababura de nedescris, aia care fac lucrarea sigur n-au nicio treaba cu drumurile si constructiile, se lucreaza cu betoniera in sec 21. M-am tot uitat ca prostul : ce dracu tot ii dati cu atatea piste de biciclete ? Unde s-au vazut atat de multe biciclete ? Se vad doar masini parcate peste tot, in trafic la fel, doar masini. Sa numarati bicicletele cand vor fi gata lucrarile. Si la anu’ sa numarati si voturile. Panimaes ???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura