Vaccinări pe bandă rulantă în județ

Un număr record de persoane s-au vaccinat împotriva Covid în judeţul Hunedoara, peste 3.100 de oameni prezentându-se la centrele de vaccinare într-o singură zi, de 10 ori mai mulţi comparativ cu o zi din luna august, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Se tem să nu se îmbolnăvească
„Am avut, marţi, un record de 3.182 de persoane în toate centrele de vaccinare, inclusiv la medicii de familie. Adresabilitatea a crescut foarte mult. Am crescut şi noi numărul centrelor de vaccinare, iar acum avem 12 asemenea centre în judeţ. Chiar şi medicii de familie ne solicită din ce în ce mai mult vaccin. Ne bucurăm că oamenii se îndreaptă cât mai mult spre vaccinare pentru că este singura soluţie să scăpăm de acest virus”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.
Potrivit acestuia, există mai multe motive pentru care oamenii au început să se vaccineze, majoritatea temându-se să nu se îmbolnăvească de COVID-19. Nu este exclus însă şi faptul că accesul în instituţii sau centre comerciale este permis doar pe baza certificatului verde.
„Sunt mai multe motive pentru care oamenii au început să se vaccineze. Unul dintre motivele principale este faptul că a crescut foarte mult numărul cazurilor pozitive la nivel naţional, dar şi în judeţ. Un alt motiv ar fi că a crescut extrem de mult, din păcate, numărul persoanelor decedate de COVID-19. Discutăm de aproape 100 de persoane, în ultimele 14 zile, ceea ce este absolut dramatic. Un al treilea motiv este cel legat de obligativitatea prezentării certificatului digital, fără de care lumea nu poate fi atât de mobilă şi, cumva, le limitează deplasările”, a precizat reprezentantul DSP Hunedoara.
De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Hunedoara au fost administrate peste 229.000 de doze de vaccin, din care mai mult de 126.000 reprezintă prima doză. Peste 88.000 de hunedoreni au făcut doza a doua, iar 14.300, doza a treia. (A.Năstase).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.