Vaccinarea anti-Covid continuă în rândul cadrelor medicale de la spitalul din Hunedoara

Magdalena Şerban

În urma începerii primei etape ce se adre­sează personalului sanitar şi social din domeniul public şi privat, campania de vac­cinare a cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“ Hu­ne­doara continuă, peste 400 dintre acestea solicitând vaccinul de imunizare împotriva COVID-19.
„Până la ora actuală au fost vaccinate 400 cadre medicale, urmează şi altele, iar or­dinea ramurilor prioritare a fost stabilită in­tern. Am convenit să începem cu secţiile aflate în prima linie încă de la debutul pan­demiei, şi anume UPU, ATI, Boli Infecţioase şi Pneu­mo­lo­gie. Înscrierea se face în baza unei platforme online (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/), iar în 48 de ore se realizează vaccinarea. În altă ordine de idei, legat de testele pentru depistarea Covid-19 solicitate de populaţie, contracost, avem de onorat peste o sută pe zi”, a precizat Radu Budae (foto), managerul spitalului din municipiul Hunedoara.
De amintit că instituţia sanitară a fost prima unitate din judeţ dotată cu un aparat Real Time PCR cu care pot fi efectuate teste pentru Sars-Cov 2. Acesta a costat 445.000 de lei, banii provenind de la Consiliul Local Hunedoara. Poate efectua 96 de teste în trei ore, ceea ce înseamnă că în 24 de ore pot fi prelucrate nu mai puţin de 768 de teste. Tariful aferent serviciului de testare e de 250 lei, iar pentru programări se poate apela numărul de telefon dedicat exclusiv: 0742.061.793, de luni până vineri, între orele 11.00 şi 17.00. Laboratorul are asigurată linie de gardă, iar testarea se face în intervalul orar 7.30 – 9.00.

One thought on “Vaccinarea anti-Covid continuă în rândul cadrelor medicale de la spitalul din Hunedoara

  • 11 ianuarie 2021 la 20:32
    Permalink

    Asta e spagar sef, tot spitalul vuieste de angajarile pe mii de euro facute in pandemie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare