Lucian Heiuş, secretar de stat la Finanţe?

Sorina Popa

Zilele trecute, liderul PNL, Ludovic Orban, i-a convocat pe cei din teritoriu într-o şedinţă în care a discutat cu fiecare lider de filială pe tema funcţiilor pe care le vor primi în guvernarea Cîţu.
Primele 20 de filiale ale formaţiunii, cu re­zul­tate foarte bune la alegerile parla­men­tare, au avut dreptul la un secretar de stat şi două poziţii în conducerea unor agenţii sau oficii. Cele cu rezultate mediocre, un secretar de stat sau subsecretar de stat şi o şefie de agenţie sau oficiu. Filialele cu cele mai slabe re­zultate s-au ales doar cu un secretar de stat.
Dacă după alegeri primele organizaţii ca per­formanţă erau cele din Ardeal, de data aceasta în top cinci s-au strecurat două fili­ale care tra­diţional erau roşii, adică Giurgiul şi Teleor­ma­nul, vârful clasamentului arătând astfel: Giur­giu, Sibiu, Teleorman, Alba, Me­hedinţi, Vran­cea, Bihor, Caraş-Severin, Bis­triţa-Năsăud, Cluj. Cele mai râvnite funcţii au fost cele de secretar de stat de la Mi­nisterul Dezvoltării, patru la număr. Printre funcţiile cele mai râvnite au fost şi cele de secretar de stat de la Transporturi, acolo unde filialele PNL Bihor şi PNL Ilfov vor propune câte un om. Ministere la mare căutare a fost cele ale Economiei, unde vor avea câte un re­pre­zentant Bistriţa-Năsăud şi PNL Sector 6, dar şi Ministerul Finanţelor, unde vor fi nu­miţi trei liberali din Gorj, Timişoara şi Hunedoara.
Contactată, Vetuţa Stănescu, preşedintele li­beralilor hunedoreni, a declarat pentru MESA­GERUL HUNEDOREAN că în această săp­tă­mână va convoca Biroul Permenent Ju­de­ţean pentru desemnarea persoanei care va ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe. Cel mai probabil, fostul deputat Lucian Heiuş (foto) va fi se­cre­tarul de stat de la Finanţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare