<

Va fi preluată Termocentrala Mintia de Consiliul Local Deva?

10 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, o delegaţie a PNL, în frunte cu primarul Devei, împreună cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, a avut mai multe întâlniri la guvern, pentru a decide ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia.

Prioritatea numărul 1
„Am avut astăzi (n.r. ieri) la guvern, o întâlnire foarte importantă pentru devenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire şi pentru viitorul Termocentralei Mintia. La întâlnire au participat: conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia, reprezentanţii sindicatelor, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, administratorul judiciar şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi subsemnatul. Subiectul principal al discuţiei a fost legat de situaţia termoficării din municipiile Deva şi Petroşani. În luarea mea de cuvânt am reiterat că pentru noi, pentru deveni, prioritatea numărul unu este asigurarea stocului de cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii. Am făcut o prezentare vicepremierului Raluca Turcan cu situaţia celor aproape 22.000 de deveni care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire: copiii de grădiniţă, şcoală primară, gimnazială şi liceu, cele peste 4.000 de apartamente din Deva, Spitalul Judeţean, instituţii publice şi peste 300 de agenţi economici din oraş“, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Entitate distinctă
„Vicepremierul Raluca Turcan ne-a dat asigurări că Guvernul României se va implica pentru asigurarea resurselor financiare pentru refacerea stocului de cărbune la Termocentrala Mintia. În context, am readus în discuţie intenţia noastră de a prelua Termocentrala Mintia în subordinea municipalităţii Deva, în condiţiile în care aceasta se va desprinde de CEH, conform Ordonanţei 60, şi va deveni o entitate distinctă care să poată fi preluată de Consiliul Local Deva“, a adăugat Florin Oancea.

Viabilă, dar separată
„Conducerea Termocentralei Mintia a prezentat un program de măsuri prin care demonstrează că termocentrala este viabilă, cu condiţia separării de CEH. Voi face tot ceea ce ţine de mine ca devenii care beneficiază de încălzirea în sistem centralizat să aibă confortul termic necesar.
Am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, care m-a asigurat că vom avea tot sprijinul din partea guvernului. Apoi, la întâlnirea de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu ministrul Virgil Popescu, am concluzionat că Termocentrala Mintia trebuie să se separe de CEH şi să fie preluată de Consiliul Local Deva“, a spus edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aviz favorabil pentru Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei

Proiectul de Lege privind regimul juridic al Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO...

Municipiul Hunedoara a primit premiul pentru „Excelenţă în Digitalizare/Smart City“

Municipiul Hunedoara a fost premiat la Gala de Excelenţă a Asociaţiei Municipiilor din România, cu premiul pentru „Excelenţă în Digitalizare/...

Termen prelungit pentru tichetele gratuite de călătorie

Primăria municipiului Deva prelungeşte cu două săptămâni perioada de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie pentru transportul public local, valabile...

Închide