Utopii politice de sezon: Crin se vrea preşedinte, cu Iohannis premier

05 Crin AntonescuVolodia Macovei

Ultimul scenariu scos la iveală, precum iepurele din pălăria magicianului, de liderul liberal Crin Antonescu (foto), duminică, la Deva, este acela în care PNL ar reuşi, desprins de USL, o redresare miraculoasă, chiar din opoziţie, redresare care ar aduce o schemă a puterii cu el preşedinte şi Klaus Iohannis prim ministru.
„Odată ruptă Uniunea Social Liberală, odată rupt practic acest guvern de către domnul Ponta, odată rupt angajamentul cu cetăţenii României, este evident că, şi până la alegerile prezidenţiale şi mai ales după alegerile prezidenţiale, fiecare partid are dreptul de a construi propria sa strategie şi propria sa formulă de guvernare. Din acest punct de vedere, domnul Iohannis este, din punctul meu de vedere şi o exprim ca o părere strict personală, un foarte bun candidat, un foarte bun prim ministru. Un partid mare, şi acum vă citez din Iohannis, este mereu pregătit şi să preia guvernarea, şi să guverneze, şi să intre în opoziţie. PNL are dreptul dat de cetăţenii României, de alegători, de a fi la putere, nu în opoziţie”, a declarat Crin Antonescu.
Toată teoria asta a liderului liberal nu are, însă, nici o noimă, în condiţiile în care, de pe podiumul USL, PNL a tocat mărunt şi cu aroganţă tot ce mişcă în opoziţie, tot ce mai este de dreapta în România, iar social-democraţia se leapădă de el fără emoţii. Nu mai amintim de aroganţa exagerată cu care liderul liberal a alungat din orice variantă negociabilă UDMR, formaţiune de care au ţinut seama mai toate puterile din 90 încoace. Nici o logică politică, nici un calcul politic nu arată posibilitatea, într-un viitor rezonabil, ca PNL, prin forţe proprii, şifonat rău după coabitarea cu stânga, să fie în poziţia de a da un prim ministru.
Dar, aşa cum suntem deja obişnuiţi, discursul politic românesc este, în cea mai mare parte, o sumă de utopii, spuse atât de serios, încât bulversează orice intenţie de analiză politică.

One thought on “Utopii politice de sezon: Crin se vrea preşedinte, cu Iohannis premier

  • 25 februarie 2014 la 17:52
    Permalink

    Avem nevoie astazi , sa facem educatie cu cei cu scoala si facultate care au incalcat legea !

    In Finlanda nu trebuie să plăteşti nimic pentru serviciile educaţionale nici măcar când faci o facultate, masterat sau doctorat. În plus, elevilor li se asigură un prânz gratuit şi transport gratuit dacă locuiesc la mai mult de 5 km de şcoală. Legea finlandeză obligă ca meniul să fie gratuit, nutritiv, și cu multe feluri de salate și fructe. Dacă orele se prelungesc până după-amiază, școala are obligația de a oferi o gustare elevilor. Finlanda are cel mai mare procent, din Europa, al elevilor care ajung la facultate, 66%, iar 93% dintre finlandezi promovează liceul.Elevi au gratuitati la spectacole ,teatrul ,muzeu ,castele . În același timp, diferența dintre cei mai slabi și cei mai buni elevi este cea mai mică din lume.

    Sistemul de valori al finlandezilor are la bază educația nu acumularea de bunuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare