Utilaje performante în dotarea ISU Hunedoara

7 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Două autoscări pentru lucrul la înălţime şi trei ambulanţe, tip B2, au fost distribuite Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Una dintre autoscări intră în dotarea Detaşamentului Hunedoara şi va deservi zona de centru şi vest a judeţului, în timp ce a doua autoscară a ajuns la Detaşamentul Petroşani pentru acoperirea zonei de sud a judeţului.

Din fonduri europene
O autospecială (autoscară) are valoarea de peste 400.000 de euro, fiind specializată pentru intervenţie şi salvare la înălţimi, de până la 42 de metri. Ea este formată dintr-un turn rotitor compus din: pachet de scări, platformă de lucru la vârf şi lift. Instalaţia pentru stingerea incendiilor este montată în platforma de lucru care va permite atât refularea apei sau spumei cu ajutorul unui tun, cât şi cu ajutorul unei ţevi de refulare manuală. Autospeciala, achiziţionată din fonduri europene, poate fi manevrată de la un post de comandă principal aflat la baza turnului rotitor care permite executarea tuturor manevrelor, dar şi din postul secundar amplasat pe platformă.
Pe lângă cele două primite acum, I.S.U. Hunedoara mai beneficiază de o autoscară pentru intervenţia la înălţime de la începutul anului trecut.
În plus, cele trei ambulanţe tip B2 vor înlocui autosanitarele existente în dotarea Detaşamentului Hunedoara, Secţiei Ilia şi Punctului de Lucru Băiţa.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autor de dublă tâlhărie arestat preventiv

Un adolescent din municipiul Vulcan a fost prins la scurt timp după ce a bătut doi pensionari şi i-a lăsat...

Anunţ Finanţe 1

Anunţ Finanţe 2

Închide