; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Urs prins într-o capcanã, eliberat de echipa specializatã

5 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

       Ieri, dimineaţă, jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112 că în zona cabanei Saşa din Masivul Parâng, un urs este prins în laţ. Sesizarea a venit de la gestionarul fondului de vânătoare, care ulterior a sprijinit acţiunea de eliberare a ursului.
Către zona indicată s-au deplasat patru jandarmi montani de la Detaşamentul 3 Lupeni, care au verificat cele sesizate şi au luat măsuri pentru izolarea locului în care se afla ursul, în zonă ajungând şi un ofiţer cu doi agenţi de poliţie din Petroşani, precum şi responsabilul din partea fondului de vânătoare.
Totodată, a fost mobilizată Echipa de Intervenţie Rapidă constituită în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, din care fac parte jandarmi din Postul de Jandarmi Montan Vaţa de Jos, rangeri ai Asociaţiei Zarand şi medic veterinar. De asemenea, a fost solicitată şi prezenţa unui medic veterinar de la DSVSA Hunedoara, fiind, în acest fel, activată Procedura de acţiune privind situaţiile de urgenţă generate de animalele sălbatice aflată în vigoare la nivelul judeţului.
Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a ajuns la faţa locului în jurul orei 13.00, iar medicul veterinar a tranchilizat animalul care avea peste trei ani şi aproximativ 150 kg. După ce a fost tranchilizat, ursul a fost eliberat din laţ, i-au fost acordate îngrijirile necesare şi au fost colectate datele bio-morfologice ale acestuia. Totodată, ursul a fost supravegheat peste două ore, până când şi-a revenit şi s-a retras în pădure în condiţii de siguranţă, acţiunea fiind încheiată la orele 16.20. (M. Crivăţ)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conferinţa judeţeană de alegeri la PSD Hunedoara

Mâine este mare conferinţă la organizaţia judeţeană Hunedoara a PSD. Social-democraţii îşi aleg o nouă conducere, pentru o perioadă de...

Directorii ALDE din judeţ, tot „la butoane“!

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a ieşit de la guvernare, dar în afară de cei trei miniştri care au demisionat,...

Ce au cerut primarii şi preşedinţii de consilii judeţene guvernului

Toate consiliile judeţene din România, toate cele 109 municipii şi toate comunele din România cer guvernului să aprobe, conform legii,...

Închide