Urmează vestitul târg de toamnă de la Pui

18 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Hunedorenii şi nu numai sunt aşteptaţi în calitate de clienţi ori comercianţi la Târgul de la Pui, ce va avea loc în data de 14 octombrie.
Ca în fiecare an, toată suflarea Ţării Haţegului va lua pulsul negoţului, aici urmând să găseşti tot ce vrei, de la turtă dulce, la ceaune, haine noi sau second-hand, legume şi fructe de sezon, vestiţii mici şi virşli, pită pe vatră, fripturi care mai de care şi diverse obiecte de uz gospodăresc sau agricol.
„La noi, de-a lungul anului, se organizează două târguri mari: unul în primăvară (1 mai), înainte de a urca oamenii la munte, iar al doilea, în toamnă (14 octombrie), când se coboară cu oile la vale. Este o tradiţie practicată din moşi-strămoşi, lăsată să dăinuie peste vremuri, dar e păcat că nici acum nu vor fi aduse pentru vânzare animale. Şi în 2018 a fost la fel. Din pricina situaţiei, restricţiile impuse de autorităţile sanitar-veterinare afectează grav târgul de toamnă, unde veneau producători şi crescători care aveau cu ce să se laude. Dacă anii trecuţi se puteau admira exemplare superbe de porci, turme de oi şi vaci de expoziţie, chiar cai, acum, oamenii trebuie să se reorienteze. Decizia asta îi afectează foarte mult pe ţărani, pentru că au cultivat pământul, au cules roadele, au îngrijit animalele şi acum era perioada în care puteau să-şi valorifice munca, să-şi cumpere pentru iarnă anumite produse şi, fiindcă asta nu se mai poate întâmpla, e un scurtcircuit în viaţa lor şi a noastră, a tuturor. Însă mergem mai departe, nu ne dăm bătuţi. Cu acest prilej, vreau să-i invit, cu mare drag, pe toţi cei care vor să se bucure de această piaţă de desfacere, pe care o punem la dispoziţie atât localnicilor, cât şi tuturor celor interesaţi, să ni se alăture”, a spus Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui. Acesta crede că pesta porcină nu trebuia să îi determine pe guvernanţi să treacă la soluţii radicale pe arie largă, ci putea fi acceptată comercializarea celorlalte animale. Aşa, dezamăgirea pluteşte în aer.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Manifestare cultural-educativă sub genericul „Nicolae Filimon şi epoca sa“

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 25 septembrie 2019, ora 13.30, la...

S.C. Apa Prod S.A. – Comunicat de presă

Având în vedere faptul că subiectul ajustării tarifelor la apă şi canalizare este exploatat excesiv în scopuri electorale, rostogolindu-se în...

Anunt Finante 3

Închide