Urmează un an cu noi investiţii la Veţel

 

Magdalena Şerban

În 2018, administraţia locală din Veţel va începe lucrările la o serie de investiţii, după ce a câştigat materializarea acestora prin diverse axe de finanţare pe care le-a accesat.
„Prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor am depus un program de modernizare a iluminatului public (cu o valoare de circa 100.000 de euro), urmând să înlocuim vechile lămpi cu unele moderne şi economice. Sunt în jur la 900 de lămpi în total, asta simţindu-se ulterior, la consumul care va fi mai mic şi va implica cheltuieli reduse. Prin Compania Naţională de Investiţii – CNI avem câştigat un proiect care s-a oprit pe moment, fiind stopată lucrarea până la reglementarea situaţiei prin parcurgerea unor proceduri ce se impun. E vorba de un program de extindere, modernizare şi dotare a căminului cultural din Leşnic. Prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sunt deja semnate patru contracte, iar pentru unul din ele aşteptăm vizita în teren şi apoi semnarea contractului de finanţare. Acestea au ca obiective introducerea reţelei de canalizare în satul Mintia, modernizare de drumuri în satul Leşnic, modernizarea căminelor culturale din Veţel şi Herepeia (reabilitări interioare şi exterioare, înlocuire acoperiş, grupuri sanitare, încălzire etc) şi înfiinţarea unei grădiniţe cu două grupe, în localitatea Mintia (aproximativ 30 de preşcolari) şi dotarea unităţii respective. Din bugetul local plătim studii de fezabilitate, facem reparaţii şi lucrări de întreţinere, plus ce intervine şi trebuie rezolvat”, a spus Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Limba lui Confucius se învaţă şi la Universitatea Petroşani

Magdalena Şerban Şi anul acesta, cei care îşi doresc să deprindă tainele limbii chineze au ocazia să o facă în

Primarul din Băcia a semnat contractele pentru finanţare a trei importante proiecte de investiţii

Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), contractele pentru

West Deva a obţinut o nouă victorie şi a urcat în clasament

Echipa West Deva s-a impus cu 9-8 pe terenul grupării Luceafărul Buzău, în etapa a VIII-a a Ligii a II-a...

Închide