UPDATE 2. Crima de la Lupeni. Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara

incatusat       Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus la data de 15 februarie 2014 începerea urmăririi penale cu privire la faptă şi la persoană, precum şi reţinerea suspectului Lucian Marcu sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat săvârşită asupra unui membru de familie.

În cauză au rezultat probe privind săvârşirea infracţiunii menţionate de către suspect, astfel încât s-a dispus faţă de acesta punerea în mişcare a acţiunii penale şi s-a formulat propunere de arestare preventivă la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, după ce a reluat relaţia de concubinaj cu victima FNM, pe fondul unor accese de gelozie a ameninţat-o în repetate rânduri că o va omorî cu cuţitul, iar în noaptea de 14/15.02.2014, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a revenit la  locuinţa comună şi cu un cuţit de bucătărie a lovit victima de mai multe ori, producându-i leziuni grave care i-au cauzat decesul. Inculpatul a fugit de la locul faptei şi a încercat să se ascundă la un martor.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare