Unul dintre plasatorii de valută falsă a fost cu un pas în libertate

Speranţa unuia dintre cei doi tineri din Valea Jiului, arestaţi pentru plasare de euro falşi, a fost năruită de judecătorii Curţii de Apel. Tribunalul Timiş a decis să-l lase în arest la do­miciliu, dar procurorii DIICOT au argumentat în faţa com­ple­tului riscul de a fi periclitată ancheta. Astfel, magistraţii au decis să-l readucă în arest.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Timişoara. (…) Desfiinţează în parte încheierea penală contestată şi rejudecând: În temeiul art. 236 C. proc. pen., raportat la art. 234 C. proc. pen. şi la art. 235 C. proc. pen., admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul L. M. formulată de Parchetul de pe lângă Înal­ta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infrac­ţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teri­torial Timişoara”, se arată în soluţia pe scurt.

Tânărul din Petrila este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate străine în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. Mircea Leonescu şi Robert Negrea, alături de alţi suspecţi cercetaţi şi ei, ar fi condus o reţea specializată în falsificarea de valută.
„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza judeţului Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coor­donat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu banc­notele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil”, informau procurorii DIICOT Timişoara. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării, în cursul anilor 2019-2020, au derulat multiple tranzacţii frauduloase, prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 de euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă de pe raza loca­li­tăţilor Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caran­sebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.