Se aşteaptă sentinţa în „Dosarul cărbunarilor”

Cei 24 de inculpaţi trimişi în judecată pentru comiterea a 16 infracţiuni de furt calificat şi a nouă infracţiuni de compli­citate la furt calificat află dacă se începe judecata pe fond sau dosarul se reîntoarce la procurori.
Judecătorul de Cameră preliminară a stabilit pentru 15 septembrie pronunţarea. Magistratul a vrut să vadă ce instituţie a efectuat interceptările convorbirilor telefonice ale inculpaţilor, cât şi actele prin care au fost autorizate şi, după caz, prelungite măsuri de supraveghere tehnică constând în interceptările convorbirilor telefonice ale mai multor inculpaţi.
Acesta este cel mai mare dosar judecat de furt de căr­bune, iar gruparea formată din 24 de persoane a fost de­struc­turată în urma unei acţiuni fără precedent a poliţiştilor TF Petroşani, în ianuarie 2018. Au fost efectuate zeci de per­cheziţii şi sute de tone de huilă confiscate, autoca­mi­oane indisponibilizate şi mai mulţi suspecţi reţinuţi şi duşi în faţa procurorilor. Camioanele încărcate cu huilă au fost oprite în trafic şi puse sub sechestru de către poliţişti, iar anchetatorii spuneau atunci că liderii grupării achiziţionau huila de pe piaţa neagră din Valea Jiului şi o dădeau la schimb pe produse agricole. În plus, aveau şi complici care o furau de la unităţile miniere. Prejudiciul care ar fi fost creat de grupare Complexului Energetic Hunedoara ar depăşi 150.000 de lei. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.