Unul dintre artizanii răscoalei de la Hunedoara a ajuns în puşcărie

Maximilian Gânju

Pentru faptele grave de ultraj şi tul­bu­rarea ordinii şi liniştii publice, hunedoreanul a fost condamnat la închisoare cu sus­pen­dare. Avea însă un lung şir de infracţiuni pen­tru care primise pedepse cu suspendare ori amenzi penale, astfel că Serviciul de Pro­baţiune Hunedoara a cerut revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei.

În termenul de supraveghere
Gheorghe Moldovan este unul din cei pa­tru indivizi indicaţi de anchetatori ca prin­ci­palii vinovaţi de scandalul de anul trecut din cartierul Micro 6 din Hunedoara. Bărbatul este recidivist şi a fost condamnat, alături de alţi trei inculpaţi, de către Judecătoria Hu­nedoara pentru infracţiunea de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi in­frac­ţiunea de instigarea publică rezultând o pe­deapsă finală de 2 ani închisoare cu sus­pen­dare. Numai că infracţiunile au fost co­mise în termenul de supraveghere pentru alte condamnări cu suspendare iar consi­li­erii de probaţiune au intervenit şi au cerut revocarea sau anularea suspendării exe­cu­tării pedepsei. Judecătoria Hunedoara a ad­mis solicitarea şi, după contopirea pedep­se­lor l-a condamnat pe recidivist la 3 ani şi 20 de zile de închisoare şi 2.900 lei amendă. Mol­dovan este încarcerat la Penitenciarul Deva şi a contestat soluţia la Tribunalul Hu­nedoara.

Cel mai violent a fost Moldovan
Reamintim că individul şi încă 28 de in­culpaţi au fost condamnaţi pentru scandalul provocat în 18 aprilie 2020. Unul dintre ei a fost oprit pentru legitimare şi nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, a devenit recalcitrant şi prezenta un pericol pentru echipajul de intervenţie. În acel mo­ment, o parte dintre cei prezenţi în cartierul hunedorean au devenit la rândul lor violenţi şi i-au atacat pe poliţişti. Echipele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de avertisment, însă scandalagii nu s-au supus somaţiilor. Mol­do­van a intervenit în scandal violent fără a avea un motiv. A atacat organele de ordine publică, lovind de mai multe ori auto­specialele de intervenţie şi un poliţist. Ulte­rior, trupele speciale ale IPJ Hunedoara au descins în cartier restabilind ordinea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Universităţile sunt actori esenţiali în societate

Universităţile din România trebuie să-şi exercite rolul de actori esenţialiîn societate, ele fiind o componentă importantă a ţe­sutului social, fiind

La Băcia, s-a rezolvat problema cu medicul de familie

O situaţie gravă întâlnim în comuna Băcia, după ce medical de familie de aici a anunţat autorităţile locale că de

La Ilia, se deschide un centru de vaccinare împotriva Covid

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a vizitat ieri Centrul de Vaccinare din comuna Ilia, care va fi operaţional începând cu

Închide