Comunitate

Universitatea din Petroșani are porțile deschise

Magdalena Șerban

Universitatea din Petroşani îşi aş­teaptă viitorii studenţi. Prof. univ.dr. Sorin Mihai Radu invită absolvenţii de liceu din acest an, dar și pe cei din anii an­teriori, să analizeze oferta aca­de­mică şi să o includă în preferinţele lor, pentru continuarea pregătirii uni­ver­sitare. Toate informațiile cu privire la documentele necesare înscrierii se re­găsesc pe site-ul www.upet.ro.

Facultatea de Ştiinţe Economice, Administrative și Sociale, Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
În acest an, peste 2035 de locuri sunt disponbile pentru o gamă largă de specializări. În plus, candidaţii din Republica Moldova, din Diaspora sau din orice alt stat din cadrul sau din afara Uniunii Europene beneficiază de locuri bugetate separat. Pentru licenţă sunt 620 de locuri bugetate şi 615 cu taxă, pentru master sunt 220 de locuri bu­ge­tate şi 580 cu taxă. Valoarea taxei anua­le aferente studiilor de licenţă înseamnă 2100 de lei, pentru cele de master ajun­ge la 2500 de lei, iar pentru doctorat este de 4000 de lei. Totodată, românii de pretutindeni sunt aşteptaţi cu 81 de locuri la studiile de licenţă şi 44 de locuri la studiile de master. “Procesul de ad­mitere se va desfăşura sub forma con­cursului de dosare, delimitarea can­di­daţilor urmând să se realizeze elec­tronic, în funcţie de media obţinută prin aplicarea formulei de calcul şi de ordi­nea opţiunilor marcate pe cererea de înscriere. Succes și vă așteptăm cu drag să vă alăturați comunității noastre!”, a transmis prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.

În topul internațional
De subliniat că Universitatea din Petroșani are peste 75 de ani de exis­tență, timp în care a devenit un reper educațional nu doar în România. Din 1948 și până astăzi, aici au absolvit peste 40.000 de specialiști. Instituția a fost cuprinsă într-un clasament al uni­versităţile cu performanţe, realizat la nivel mondial de către „U-Multirank”. Alături de aceasta, printre cele aproxi­mativ 850 de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume evaluate, s-au aflat alte nouă universităţii din România. Universitatea din Petroşani a fost evaluată pe cinci domenii-cheie, performanţa în cercetare, calitatea pro­cesului de învăţământ (predare-în­vă­ţare), orientarea internaţională, succes în transferul de cunoştinţe (parteneriate cu mediul de afaceri) şi implicarea re­gională. De asemenea, unitatea de învăţământ superior din Valea Jiului a fost evaluată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi a obţinut cea mai înaltă certificare, respectiv calificativul de instituţie de învăţământ superior cu „grad de încredere ridicat”. Totodată, rea­mintim că Montanuniversität Leoben (Austria), Universitatea Minieră și Teh­n­ologie din Freiberg (Germania), Uni­versitatea din Petroșani (România), Uni­versitatea din León (Spania), Univer­sitatea Tehnică din Creta (Grecia), Universitatea de Tehnologie Silezia (Polonia) și Mittweida University of Applied Science (Germania) și-au unit forțele pentru a crea o Universitate Europeană puternică și unică în do­meniul consumului și producției respon­sabile (RCP): EURECA-PRO. Acestora li s-au alăturat alte două universități, una din Franța și alta din Belgia. Prin urmare, UPET le oferă studenților o serie de oportunități, printre care unele țin de practica în străinătate, în cadrul unor universități de prestigiu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura