Politica si administratie

Peste 2.400 de candidaţi au început probele examenului de Bacalaureat

Peste 2.400 de candidaţi au în­ce­put, ieri, probele examenului de Ba­calaureat din cadrul sesiunii iunie-iulie, aproximativ 13 la sută din nu­mărul total al celor înscrişi fiind ab­solvenţi de liceu din seriile an­te­ri­oare, arată datele statistice ale Ins­pec­toratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara.

Probe nepromovate
„Potrivit datelor înregistrate şi fur­ni­zate de comisia judeţeană de or­ga­nizare a examenului, 2.441 de can­didaţi (2.120 din promoţia curentă şi 321 din seriile anterioare) sunt aştep­taţi să susţină examenul în această sesiune – toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în seriile an­terioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate”, se arată într-un comunicat al ISJ Hunedoara.
Probele de evaluare a com­pe­tenţelor din cadrul primei sesiuni (iunie-iulie) sunt programate până pe 27 iunie, interval în care elevii vor sus­ţine examenele la Limba română, Limba maternă, Competenţe digitale şi Competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele sunt monitorizate audio-video.
Anul trecut rata cumulată de pro­movare a Bacalaureatului în judeţul Hunedoara, în sesiunea iunie-iulie, a fost de 73,88 la sută. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura