Ungaria, sancționată dur de FIFA

Echipa națională de fotbal a Ungariei va dis­puta următorul meci de pe teren propriu din preliminariile Cupei Mondiale 2022 fără spectatori şi va trebui să achite o amendă de 200.000 de franci el­ve­ţieni, a decis FIFA, în urma in­ci­dentelor rasiste din meciul din această lună îm­potriva Angliei.
FIFA a fost somată, la începutul lunii, de guvernul britanic să acţioneze după insul­te­le rasiste aduse unor jucători de culoare ai naţionalei Angliei în timpul meciului cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Au fost menționate scandări rasiste, strigăte de maimuţă, vizându-i pe jucătorii Raheem Sterling şi Jude Bellingham, în timpul meciului câştigat cu 4-0 de Anglia la Budapesta.
„După ce am analizat toate cir­cum­stan­ţele cazului, în special gravitatea in­ci­den­telor cu caracter rasist, Comisia de dis­ci­plină a FIFA a decis să sancţioneze Fe­de­raţia maghiară de fotbal cu interzicerea spec­tatorilor la următorul meci şi aplicarea unei amenzi. Ungaria se află sub ame­nin­ţarea unui al doilea meci fără spectatori în cazul în care astfel de incidente rasiste vor mai avea loc în următorii doi ani”, se arată într-un comunicat al FIFA.
Următorul meci al Ungariei din prel­im­inariile CM 2022 este împotriva Albaniei, pe 9 octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.