FlashPolitica si administratie

Unde ne adăpostim în caz de război

Fiecare clădire de locuințe ar trebui să aibă un spațiu special destinat adăpostirii loca­tarilor în cazul unui atac aerian. În rea­litate lucrurile nu stau deloc așa, iar nu­mărul buncărelor este mult mai mic decât este nevoie pentru a asigura protecția ce­tățenilor. IGSU a dat publicității lista cu aceste adăposturi de protecție civilă din toate localitățile țării.

Insuficiente
Astfel, sunt 4.358 de astfel de locații menite să protejeze oamenii în caz de ne­cesitate.
Aceste adăposturi există în fiecare județ din țară, însă multe au fost transformate în beciuri și spații de depozitare. Mai mult, dat fiind că nimeni nu s-a mai ocupat de între­ți­nerea lor, de-a lungul anilor, unele au devenit adevărate focare de infecție, fiind trans­for­mate în ghene de gunoi.
Chiar și așa, numărul adăposturilor de pro­tecție civilă este insuficient pentru întreaga populație, iar mulți dintre oameni nici măcar nu știu unde sunt amplasate, în caz de ne­voie.
Cele mai puține refugii de acest fel sunt în județul Ialomița, doar 13, din care trei am­pla­sate pe teritoriul municipiului Urziceni, alte cinci la Slobozia, trei la Fetești și două la Țăndărei.
În județul Vrancea sunt tot trei adăposturi de protecție civilă, conform situației pre­zen­tate de IGSU. Un număr de nouă sunt în Focșani, reședința județului, trei la Adjud și unul singur în Panciu.
În județul Alba 15 adăposturi, în Călărași un număr de 23, iar în Hunedoara ar fi 25. Avem 8 adăposturi de apărare civilă în municipiul Hunedoara, 7 la Deva, 4 în Petroșani, 2 la Orăștie și câte unul în Simeria, Petrila, Ani­noasa și Vulcan.

One thought on “Unde ne adăpostim în caz de război

  • Serios, IGSU? Si pentru cine razboi? Ca Ucraina si Rusia au nu stiu ce de impartit? Dar pe noi ce ne intereseaza? AAA sunt aliați în NATO ca și Croația care deja a menționat să nu se conteze pe ei. Dar noi publicăm adăposturi. Ce presă aservită ca și în timpul stării de urgență dată gratuit!!! Aserviților!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura