Sport

Unde este spiritul Jocurilor Olimpice?

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunțat că va „lua în con­si­de­rare” temerile formulate de o coaliţie de 34 de ţări privind posibila parti­ci­pare sub drapel neutru al sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Ce are războiul cu sportul?
Semnatarii coaliției au cerut „clari­fi­cări” cu privire la neutralitatea solici­tată sportivilor ruşi şi belaruşi, care condiţionează participarea acestora la Jocurile Olimpice de vară de la Paris.
CIO este interpelat aproape zilnic de când a propus în ianuarie o reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi în sportul mondial, „apreciază întrebările cons­truc­tive” care i-au fost adresate de această coaliţie dar este încă în faza de „consultări detaliate” cu factorii im­pli­caţi în Mişcarea Olimpică – fe­de­raţiile internaţionale sau comitetele olimpice naţionale prin reprezentanţii sportivilor.
Ucraina a ameninţat cu boicotarea JO 2024 în urma acestei propuneri a CIO, acuzând instituția mondială a spor­tului olimpic că este „un promotor al războiului, crimei şi distrugerii”. Ca urmare, un front a fost organizat în sprijinul Kievului, chiar dacă doar câ­teva state iau în considerare un boicot, precum Estonia şi Polonia.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura