Politica si administratie

„Undă verde” şi pentru lucrările de pe „Coridorul de Vest” în Hunedoara

A fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului intitulat „Modernizarea transportului în mu­nicipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Vest”.

Trec prin schimbări majore
Firma Hidro Salt B 92 Bucureşti și-a ad­ju­decat lucrarea. Valoarea totală a pro­iectului intitulat, pe scurt, „Coridorul de Vest” este de 45.743.840 de lei, cea mai mare parte a sumei provenind din fon­duri europene, municipalitatea con­tri­buind cu doar 2 la sută din bugetul total necesar.
Proiectul vizează atât încurajarea fo­losirii soluțiilor de transport alternative (autobuze ecologice, velo, pietonal), cât și realizarea unor transformări benefice evidente în zona istorică a municipiului Hunedoara, prin ample lucrări de rea­bilitare și modernizare. Proiectul amintit este corelat cu alte două iniţiative de ace­lași tip, „Coridorul Central” și „Cori­dorul de Est”, în cadrul cărora lucrările sunt deja în derulare. Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro. Prin implementarea lor va fi modernizată întreaga rețea de trans­port local, iar mai multe zone im­portante ale municipiului Hunedoara trec deja prin schimbări pozitive remar­cabile.
Proiectul investițional „Coridorul de Vest” vizează străzile: Constantin Bursan (accesul către Curtea Husarilor), Cas­te­lului, 9 Mai, Maior Mircea Ioan Stângă, Piața Libertății, b-dul Libertății și b-dul Republicii, cu impact asupra străzilor Rotarilor, Cernei, Cloșca, b-dului Traian și Pieței „Iancu de Hunedoara” (aceste străzi fiind adiacente proiectului inves­ti­țional urmând să beneficieze de lucrări de modernizare a sistemului de ma­na­gement trafic sau extinderea sistemului de supraveghere video).
Acest proiect prevede, în principal, realizarea unei zone pietonale în Centrul Vechi, reabilitarea și modernizarea mai multor străzi și trotuare, inclusiv a ilu­minatului public, transformarea străzilor Constantin Bursan (accesul către Curtea Husarilor), Castelului, str. 9 Mai, str. Maior Mircea Ioan Stângă în străzi cu caracter semi-pietonal (accesul auto fiind permis doar riveranilor şi auto­ve­hiculelor de intervenţie), achiziționarea a 7 autobuze hibrid (celelalte 13 vor fi achiziţionate prin intermediul celorlalte două proiecte similare), modernizarea a 10 stații de autobuz existente și ame­na­jarea a 5 noi astfel de stații, realizarea unui sistem inteligent de management al traficului, semaforizarea a 4 inter­secții, montarea a 10 camere video su­plimentare, realizarea și implementarea unui sistem informatic de management al transportului în comun, piste de bi­cicliști, stații pentru închirierea de bi­ciclete, achiziționarea a 170 de biciclete ce vor fi disponibile pentru închiriere, plan­tări de arbori și montare de mobilier urban nou și modern.

Centrul vechi va fi nou
„Mă bucur că am ajuns, în sfârşit, şi la momentul semnării contractului de lu­crări pentru ((Coridorul de Vest)), un pro­iect foarte important pentru municipiul Hunedoara, alături de celelalte două din această categorie: ((Coridorul Central)) şi ((Coridorul de Est)). Procedurile au durat mai mult decât ne-am fi dorit şi noi. Nu ne rămâne decât să fim încrezători şi să facem în aşa fel încât lucrările să se desfăşoare, la parametrii de calitate doriţi, în termenele – limită dorite. Acest proiect va schimba mult în bine felul în care se prezintă acum Centrul Vechi al Hunedoarei şi străzile care duc spre Castelul Corvinilor. Sper să putem începe cât mai curând lucrările şi pe alte proiecte care vizează Centrul Vechi: re­gularizarea albiei râului Cerna, reame­na­jarea Parcului Libertăţii, Muzeul Fierului, Centrul pentru Tineret, astfel încât zona să devină cu adevărat una turistică, dar şi un loc de relaxare deosebit pentru hu­nedoreni”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.