Comunitate

Undă verde pentru microhidrocentralele de la Jiu

Ieri, Comisia de Energie a Senatului a dat raport favorabil pe propunerea legislativă care permite finalizarea lucrărilor hidro­tehnice de pe Defileul Jiului. Anunțul a fost făcut de secretarul Comisiei de Energie din Senat, senatorul PSD de Hunedoaral, Cristian Resmeriță.
Senatorul hunedorean spune că votul dat de Comisia de Energie este unul normal, în condițiile în care România are nevoie de capacități de producere a energiei electrice.
„Consider că în acest moment orice capa­ci­tate care poate produce energie este vitală pentru România. Desigur că trebuie res­pec­tate toate condițiile inclusiv cele de mediu, dar în momentul de față trebuie să facem orice este necesar, pentru ca România să redevină independentă din punct de vedere energetic”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.
„Eu cred că este un prim pas, acesta de a finaliza cele două microhidrocentrale de pe Jiu, pentru ca și Termocentrala Mintia să fie repornită. Ce se întâmplă acum la Complexul Energetic Hunedoara este din cauza incopetenței conducerii de acolo”, a adăugat senatorul social-democrat.
Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu presupune construirea unui baraj și a unei microhidrocentrale la Livezeni și a două cen­trale hidroelectrice la Dumitra și Bumbești. Lucrările au început în 2004 și sunt realizate în proporție de 95 la sută. Investițiile celor de la Hidroelectrica se ridică la 200 de milioane de euro. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura