ActualitateFlash

Tiberiu Balint și-a recunoscut vinovăția în dosarul de luare de mită

Adriana Năstase

Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Ioan Tiberiu Balint (foto), şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar în care era anchetat de procurorii DNA Alba Iulia pentru luare de mită, cazul fiind înaintat Tribunalului Hunedoara, a informat luni DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia.

Sechestru asigurător
În acelaşi dosar a mai fost anchetată o firmă în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, şi în acest caz fiind încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.
„În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, pro­cu­rorii au reţinut următoarea stare de fapt: incul­patul Balint Tiberiu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins, în cursul lunii oc­tombrie 2013, de la un om de afaceri, suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui con­tract de execuţie lu­crări încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care inculpatul nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens. Ulterior, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adiţional, inculpatul Balint Tiberiu Ioan ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afa­ceri”, se precizează într-un comunicat al DNA Alba Iulia.
În cauză, procurorii au dispus instituirea se­ches­trului asigurător asupra sumei de 510.000 lei, virată de Tiberiu Ioan Balint în contul bancar al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Interzicerea unor drepturi
Procurorii DNA mai arată că „în prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, pre­cum şi cu forma de executare a acestora, res­pectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni şi interzicerea unor drepturi, amendă în sumă de 7.500 lei şi interzicerea de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an”.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.
Tiberiu Ioan Balint a fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara în perioada iulie 2012-decembrie 2014, fiind ales pe listele PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura