Undă verde pentru cumpărarea a 12 autobuze ecologice la Deva

10 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

  Ieri, s-a votat în şedinţa Consiliului Local Deva, achiziţionarea a 12 autobuze second-hand pentru transportul local din reşedinţa de judeţ. Proiectul de hotărâre a fost votat.
          Costă 30.000 de euro autobuzul
„Autobuzele nu sunt noi, sunt second-hand. Ne interesează să respectăm procedurile pe fonduri europene, care spun că vom pierde finanţarea de 20 de milioane de euro, dacă nu avem într-un an un parc propriu de autobuze. Pe cetăţeni nu-i interesează ce probleme avem la primărie, ci să aibă servicii de calitate. Noi trebuie să respectăm legea şi asta şi facem. Avem nevoie de 12 autobuze. Le vom achiziţiona. Preţul este de aproximativ 30.000 de euro bucata. În prezent avem opt maşini în chirie, nu avem nici una în proprietate. Plata o facem pentru că luăm un împrumut din care facem mai multe investiţii”, a declarat Florin Oancea (medalion), primarul municipiului Deva.
         Sunt autovehicule ecologice
Există şi o notă de fundamentare, în acest caz, care susţine că valoarea estimată a fost stabilită în urma unui studiu de piaţă realizat pe autobuze second hand de tip urban. Municipiul Deva va beneficia de fonduri nerambursabile pentru proiectul cu autobuze ecologice.
În prezent, opt autobuze închiriate sunt folosite pentru transportul public local din Deva. Reamintim că anul trecut, operatorul de transport a reziliat contractul cu Primăria Deva, unilateral, astfel că edilul şef a fost nevoit să ia măsuri urgente pentru ca devenii să aibă transport local. Astfel, au fost luate autovehicule în chirie pentru ca să se rezolve situaţia de criză. Oamenii sunt mulţumiţi de cum funcţionează serviciul de transport local până acum.(Sorina Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Maşinile parcate ilegal vor fi ridicate de pe străzile Devei!

Atenţie, şoferi! În scurt timp, Primăria Deva va ridica maşinile parcate ilegal pe străzile reşedinţei de judeţ, dar şi pe...

Cum vor ajunge elevii din Dobra la liceul din Ilia?

Scandal ieri, după ce 73 de elevi din comuna Dobra, care trebuie să înveţe la Liceul Teoretic ”Silviu Dragomir” din...

Gura lumii, 11.09.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că după scandalul de acum câţiva ani, cu căprioarele duse la Zoo şi tăiate de angajaţi...

Închide