Actori şi poliţişti, împreună, pentru prevenirea traficului de persoane

10 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

         Poliţiştii din judeţul Hunedoara au început o colaborare cu actorii teatrului din Petroşani, care au pus în scenă o piesă al cărui subiect îl reprezintă, în principal, traficul de persoane, spectacolul dedicat tinerilor de liceu fiind deja prezentat elevilor din Orăştie, în cadrul acţiunilor de prevenire desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
         Va fi prezentată în toate liceele din judeţ
Piesa de teatru se numeşte „Audiţia.ro“ şi a fost scrisă de doi tineri autori din Petroşani, la sugestia Compartimentului de Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, spectacolul având premiera în cadrul campaniei de prevenire a criminalităţii „# 10 Pentru Siguranţă“, ce are loc în perioada 7-20 septembrie.
„Am considerat că arta reprezintă o altă modalitate de a transmite mesajele preventive şi de a conştientiza tinerii asupra consecinţelor nerespectării unor reguli de bază şi a legii, în primul rând. Tinerii au vizionat piesa de teatru, tratată profesionist de actorii teatrului din Petroşani, iar la final au avut foarte multe întrebări. Au recunoscut că au fost aspecte mai puţin conştientizate de ei despre plecarea şi munca în străinătate, despre ofertele de recrutare a forţei de muncă“, a declarat comisarul de poliţie Andrea Feraru, din cadrul IPJ Hunedoara.
La prima reprezentaţie au luat parte 200 de elevi cu vârstele între 15 şi 19 ani din Orăştie şi Geoagiu, urmând ca piesa să fie prezentată în acest an în toate liceele din judeţul Hunedoara în baza unui acord între IPJ şi Inspectoratul Şcolar.
        Măsuri care reuşesc
Ideea prezentării unor măsuri de prevenire în rândurile tinerilor, sub forma unei piese de teatru, a fost salutată şi de prefectul judeţului Hunedoara, Tiberiu Kiszely, acesta apreciind că mesajul ajunge la tineri mai bine dacă este transmis într-un cadru mai puţin formal.
„Tinerii au o oarecare reticenţă faţă de adulţi şi de cei îmbrăcaţi în uniformă. Cred că măsuri de genul acesta reuşesc să facă mult mai atractivă interacţiunea dintre cei care fac munca de prevenire şi grupul ţintă“, a spus prefectul judeţului în cadrul unei conferinţe de presă.
Campania de informare publică a poliţiştilor hunedoreni pe linia prevenirii infracţiunilor şi accidentelor rutiere în rândurile elevilor mai include, printre altele, întâlniri în locurile aglomerate preferate de tineri. De asemenea, la avizierele şcolilor vor fi publicate datele de contact ale poliţiştilor de proximitate, iar echipaje ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.(Adriana Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Undă verde pentru cumpărarea a 12 autobuze ecologice la Deva

Ieri, s-a votat în şedinţa Consiliului Local Deva, achiziţionarea a 12 autobuze second-hand pentru transportul local din reşedinţa de judeţ....

Maşinile parcate ilegal vor fi ridicate de pe străzile Devei!

Atenţie, şoferi! În scurt timp, Primăria Deva va ridica maşinile parcate ilegal pe străzile reşedinţei de judeţ, dar şi pe...

Cum vor ajunge elevii din Dobra la liceul din Ilia?

Scandal ieri, după ce 73 de elevi din comuna Dobra, care trebuie să înveţe la Liceul Teoretic ”Silviu Dragomir” din...

Închide