Una-i activă, alta „trăieşte” iar ultima „hibernează”

25 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 muresul

Ciprian Marinuţ

Minerul Lupeni a susţinut deja trei jocuri de pregătire, Mureşul se antrenează „la rece” şi îşi face planuri de amicale, iar Jiul Petroşani nici nu s-a reunit şi există riscul să dispară.

Contrazic clasamentul

Activitatea de ultimă oră a celor trei echipe hunedorene din Liga secundă este invers proporţională cu situaţia din clasament. Minerul Lupeni, clasată pe locul 16, retrogradabil, la finalul turului, este cea mai activă, şi pe piaţa transferurilor, şi în planul pregătirii şi în cel al partidelor amicale de verificare. Mureşul, aflată cu un loc mai sus în ierarhia primei jumătăţi de campionat, se mişcă şi ea cât de cât în sfera achiziţiilor de jucători, derulează deja antrenamente fizice, la baza proprie, urmează să plece în cantonament şi îşi face planuri de jocuri amicale. În fine, Jiul, cea mai bine clasată, nici măcar nu şi-a reluat pregătirile, a pierdut 12-14 jucători, iar patronul Alin Simota a declarat că va retrage echipa din campionat, dacă nu va fi sprijinit de autorităţile locale.

Minerul Lupeni s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-0 în cel de-al treilea amical de pregătire. Jucătorii lui Petre Gigiu au câştigat cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei din Liga a treia, Retezatul Haţeg, antrenată de Titi Alexoi, prin golurile marcate de Diaconescu şi Popescu. Tot sâmbătă, oficialii minerilor au bătut palma cu atacantul Cristian Ungureanu, 29 de ani, şi fundaşul central Dragoş Ciolcă, 30 de ani, ambii de la Concordia Chiajna. În afara celor doi fotbalişti recent achiziţionaţi, Minerul şi-a mai asigurat serviciile fostului portar al Corvinului Hunedoara, Adrian Pascal, venit de la FC Bihor.

Gică Barbu, antrenorul Mureşului Deva, vrea să-i ferească pe jucători de riscul unor accidentări provocate de terenurile grele, aşa că a solicitat doar şase meciuri de verificare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poştăriţa şi-a anihilat agresorul cu spray iritant

O angajată a Poştei din Petrila a fost la un pas de a fi jefuită de un bărbat căruia îi...

Şoferul vinovat, bun de plată

Aproximativ 12.000 de apartamente din Deva au rămas fără căldură şi apă caldă aproape 14 ore, din cauza unui accident...

„Greu, dar mergem înainte”

Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui, a început anul 2010 cu acelaşi elan de muncă, dar cu o mare nemulţumire...

Închide