Actualitate

Natalitatea, în scădere, în Valea Jiului

Dana Istudor

În ultimii 20 de ani, în Valea Jiului, natalitatea a scăzut de patru ori. Dacă în anul 1989, numai la maternitatea spitalului din Petroşani se năşteau peste 2.000 de copii, anul trecut, numărul acestora a fost de doar 613. Situaţia este valabilă, însă, în toate localităţile zonei, numărul nou-născuţilor fiind tot mai mic, pe an ce trece.

Mămici tot mai tinere

„Nu pot să zic că problema aceasta este una foarte gravă. Sunt ţări din Uniunea Europeană care stau mult mai rău la acest capitol. Totuşi, dacă ne raportăm la anul 1989, când naşterile mergeau pe bandă rulantă şi avortul era interzis, da, stăm ceva mai rău. Între timp, s-au liberalizat avorturile, au apărut noi şi noi metode contraceptive şi ceea ce este mai important, a scăzut numărul populaţiei fertile. Aici este vorba despre populaţia tânără care, în lipsa locurilor de muncă, emigrează spre alte colţuri ale Europei. Asta este situaţia şi nu avem ce-i face!”, a declarat Septimiu Bogdan, şeful Maternităţii din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Pe de altă parte, în ultimii 20 de ani a scăzut şi vârsta tinerelor mămici, anul trecut, cea mai „fragedă” mamă fiind o minoră de doar 14 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura