Actualitate

Un traficant de droguri român, lăsat liber de spanioli

Un mafiot român care trebuia extrădat de autoritățile spaniole a fugit după ce a fost eliberat și trimis, singur, la aeroport. Băr­batul făcea trafic de droguri și organizase un asasinat în Italia

A dispărut fără urmă
Infractorul român era urmărit in­ternațional după ce ar fi comandat asasinarea unui rival a fost eliberat de magistrații spanioli, care l-au trimis, singur, la aeroport, pentru a se întâlni de bunăvoie cu polițiștii români, trimiși de IGPR să-l aducă la București. Lăsat liber, bărbatul a dispărut fără urmă. Originar din Timișoara, Alin Huc, zis Oiță (foto) a fost arestat în lipsă, la data de 2 martie 2022, pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și instigare la tentativă de omor cali­ficat. Concret, Oiță, care este spe­cia­lizat în traficul de droguri, ar fi pus la cale, în Italia, lichidarea lui Jean Crihan, un alt interlop din Banat. În acest sens, printr-un intermediar, a luat legătura cu un anume Nicolae Aivănoaei, căruia i-ar fi dat un pistol după ce a fost de acord să comită crima în schimbul unui autoturism Mercedes.

Oiță, prins din 22 martie
Potrivit unor surse judiciare, la data de 22 martie autoritățile ro­mâne au fost informate că Alin Huc, alias Oiță, se află în custodia poliției spaniole și a fost plasat în arest în vederea extrădării.Trei luni mai târziu, partea spaniolă a anunțat că extrădarea a fost stabilită pentru data de 5 iulie. Sursele citate au arătat, pentru Gândul, că pentru data respectivă nu existau, însă, bilete de avion pentru nici o cursă care să respecte condițiile impuse de lege pentru transportul extră­daților. Ca urmare, s-a făcut o solici­tare către autoritățile din Spania să-l mai țină pe Oiță o săptămână, până în 12 iulie. Cu toate că îl ți­nuseră deja trei luni în arest, spa­niolii au respins categoric cererea anchetatorilor români și i-au anun­țat că, la data data de 5 iulie acesta va fi eliberat sub control judiciar, fără nici un fel de restricție de a părăsi teritoriul Spaniei. În schimb, mafiotul român Alin Huc trebuia să-și ia angajamentul că, la data de 12 iulie, la ora 10.00, va merge singur la aeroport pentru a se întâlni cu echipa trimisă de IGPR să-l aducă acasă. Degeaba i-au rugat polițiștii români pe colegii spanioli să-l supravegheze pe Oiță, mai ales că acesta este un infractor cu ex­pe­riență, care știe să se facă nevăzut. Ca urmare, o echipă de polițiști din cadrul SIAS a ajuns în Spania la data de 11 iulie, iar pe 12 aceștia au mers la punctul de întâlnire, unde Huc ar fi trebuit, conform ancheta­torilor spanioli, să fie prezent. Așa cum era de așteptat, acesta nu a venit, iar polițiștii s-au urcat în avion și au revenit la București cu mâna goală. Există informații potrivit cărora, lăsat liber, Oiță ar luat un vapor și ar fi ajuns în Republica Dominica, o țară insulară din Marea Caraibelor care nu are acord de extrădare cu România.