Eveniment

Un TIR sârbesc a pierdut acid pe drum

03 poluare

Sorina Popa

Sâmbătă, în timp ce intra în municipiul Deva, pe la Izvorul Decebal, dintr-un TIR sârbesc s-au scurs câţiva litri de acid fosforic.
Şoferul autovehiculului a observat scurgerile şi a sunat la 112, solicitând intervenţia specialiştilor. Imediat, la faţa locului au sosit pompierii şi inspectorii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Au intervenit pompierii
Oamenii s-au speriat că este vorba de scurgeri de metanol, o substanţă periculoasă, deoarece pe documentele deţinute de şoferul sârb apărea că transportă silicaţi de sodiu, acid fosforic şi metanol. Din fericire, s-a produs o scurgere de acid fosforic dintr-un bidon din autotren, care s-a răsturnat, lichidul scurgându-se pe şosea. În aceste condiţii, şoferul a fost nevoit să oprească în parcarea de TIR-uri de lângă Izvorul Decebal, la intrarea în municipiul Deva, pentru a fi luate măsurile necesare.

Defecţiunea a fost izolată    
Potrivit Georgetei Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, transportul, care venea din Serbia, avea ca destinaţie Braşovul, la una dintre fabricile de acolo. „Bidoanele transportate aveau fiecare între 25 şi 30 de litri de substanţă chimică. Pompierii din Deva au sosit la faţa locului şi echipaţi special, au desigilat TIR-ul, apoi au identificat bidonul din care s-a scurs acidul fosforic. Recipientul a fost izolat, specialiştii de la Agenţia de Mediu prelevând probe. Apoi, şoferul sârb şi-a continuat drumul către Braşov. Din bidonul respectiv s-au scurs până la 10 litri de acid fosforic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura