Un test cu două feţe, altul cu multe restanţe

Ciprian Marinuţ

Lidera FC Hunedoara va juca, azi, în deplasare cu ultima clasată, Europa Alba Iulia, însă partida e mai complicată decât pare prin prisma clasamentului, deoarece gazdele sunt în revenire de formă. Jiul Petroşani se va lupta în primul rând cu problemele interne generate de restanţele financiare şi abia apoi cu adversara, FC Zalău, ocupanta locului doi în clasament.

Perfecţi vs. ambiţioşi
Un parior fără experienţă ar miza fără ezitare pe victoria liderei perfecte FC Hunedoara pe terenul «lanternei roşii», Europa Alba Iulia, echipă fără nici o victorie de la promovarea în eşalonul trei. Un altul mai precaut şi care a învăţat unele din tainele fotbalului ar fi mai circumspect şi şi-ar lua unele măsuri de siguranţă, mizând pe o dublă (X2) sau chiar pe o triplă (1X2), întrucât meciul este deschis oricărui rezultat. Motive? Există riscul ca negru-albaştrii să se culce pe laurii victoriilor de până acum şi să îşi trateze cu superioritate adversarii nou-promovaţi şi clasaţi pe ultimul loc. Dar, chiar şi dacă antrenorul hunedorean Marius Opric va reuşi să elimine posibilitatea unei relaxări neinspirate, meciul va fi greu, deoarece Europa a început să se acomodeze cu rigorile Ligii a III-a. Venirea antrenorului Dan Mănăilă a limpezit jocul echipei din Alba Iulia, iar după remiza scoasă în etapa trecută în deplasare cu CS Oşorhei, Europa are ambiţia de a căuta acum primul succes. Noi sperăm ca acesta să mai întârzie măcar o etapă şi hunedorenii să-şi continue parcursul perfect, însă meciul va fi mai complicat pentru lideră decât pare la prima vedere.

Măcinaţi de datorii
În tabăra celeilalte echipe hunedorene, Jiul Petroşani, care va da piept, azi, acasă, cu FC Zalău, echipă clasată pe poziţia secundă, apele sunt tulburi rău de tot. Alb-negrii sunt pe cale să piardă o echipă întreagă, din cauza datoriilor şi nu se ştie exact ce jucători va putea trimite în teren, azi, antrenorul Toni Sedecaru. Până acum, fotbaliştii Moldovan, Drăgoescu, Firan, Dumitru Copil, Bogdan Toc, Kalai, Drida, Filip, Deaconescu şi Tonca şi-au depus memorii la FRF şi au mari şanse să devină liberi de contract, din cauza restanţelor financiare de peste patru luni pe care le are clubul faţă de ei. „Eu, unul, nu mă mai întorc la Petroşani. Este mult să stai fără bani patru-cinci luni, să joci şi să te prezinţi la antrenamente. Nu contează ce rezultate avem de când am început campionatul. Clubul trebuie să ne dea salariile”, a declarat unul dintre jucătorii care vor să plece de la Jiul. Nemulţumirile acestora sunt tratate deocamdată de oficiali cu mioritica atitudine de deplângere a situaţiei grele, nu cu soluţii. „Unde nu sunt probleme, în vremurile astea grele? Avem cheltuieli mari, mai ales că suntem într-o serie unde facem deplasări de sute de kilometri. Din păcate, noi ne descurcăm doar cu ajutorul patronului Alin Simota. Nimeni nu ne ajută”, a spus preşedintele Jiului, George Boboc.
Rămâne de văzut cât de mult vor vorbi banii şi cât de mult va conta dragostea pentru fotbal. Ambele partide se vor disputa azi, de la ora 15.00, în cadrul etapei a VI-a a Ligii a III-a, Seria a V-a.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare