Un pas important pentru deschiderea şi dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva

20 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Am avut ieri o discuţie foarte aplicată cu reprezentanţii CFR, ai proiectantului şi ai constructorului căii ferate de mare viteză despre căile de acces în cartierul Grigorescu. Zona Grigorescu – Lunca Mureşului este una dintre cele două direcţii în care vrem ca Deva să se dezvolte. De aceea acordăm o importanţă deosebită deschiderii acestei zone şi vom face ceea ce administraţiile trecute nu au făcut, adică vom realiza acele căi de acces care să permită un trafic auto şi pietonal normal, peste calea ferată de mare viteză aflată în construcţie.

În momentul de faţă, în proiectul căii ferate de mare viteză, finanţat din fonduri europene, există prevăzute patru căi de legătură ale zonei Grigorescu cu restul oraşului şi anume:
– un pasaj auto + pietonal, cu descărcare în zona Sălii Sporturilor, aflat în construcţie
– trei pasaje pietonale, în zonele Străzii Bălata, Brutăria Neamţ şi staţiei CFR.
Astăzi am discutat, pe planşe şi în teren, despre mutarea pasajului pietonal din zona Străzii Bălata în dreptul Străzii Mureşului, pentru a fi mai accesbil locuitorilor din cartier, în principal copiilor care merg la şcoală şi la cantina Mănăstirii Franciscane. A fost dorinţa locuitorilor şi noi i-am dat curs.
Am discutat şi despre investiţia pe care o dorim realizată în zona Străzii Bălata şi anume un pasaj auto + pietonal. Acest pasaj îl vom face şi, astfel, zona Grigorescu va avea pasaje auto supraterane la ambele capete. Echipa cu care am discutat ieri ne va sprijini pentru a obţine avizele necesare. Discuţia s-a purtat şi în legătură cu sursa de finanţare. Încercăm, cu ajutorul reprezentanţilor CFR, să introducem acest pasaj în proiectul iniţial, astfel încât finanţarea să fie eligibilă pe fonduri europene. Vom trimite memorii Ministerului Transporturilor şi Ministerului Fondurilor Europene în acest sens. Şansele sunt mici, trebuie să fim realişti, dar încercăm – iar partenerii noştri de discuţie de astăzi au fost extrem de cooperanţi şi deschişi pentru a ne sprijini, drept pentru care le mulţumesc public. În paralel, facem paşii necesari obţinerii tuturor avizelor pe care le presupune această investiţie, pe care, repet, o vom realiza oricum: dacă nu pe fonduri europene, o vom face fie pe fonduri guvernamentale, fie pe bani de la bugetul local.
Am obţinut asigurări de la reprezentanţii CFR că ne vor sprijini şi pentru a putea menţine pasajul auto la nivel cu calea ferată din zona Străzii Bălata până la realizarea pasajului auto + pietonal suprateran din această zonă, astfel încât căile de acces în cartierul Grigorescu să fie cât mai diversificate.
Deschiderea şi dezvoltarea zonei Grigorescu – Lunca Mureşului este unul dintre proiectele majore ale actualei administraţii. Le mulţumesc tuturor celor care ne sunt alături în acest efort, iar pe locuitorii cartierului Grigorescu îi asigur, încă o dată, că tot ceea ce am promis că voi face se va realiza!
Nicolae – Florin Oancea, primarul Municipiului Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Finala campionatului naţional de atletism pentru juniori I

Vineri şi sâmbătă sunt programate în Sala de atletism “Ion Soter” din Bucureşti, întrecerile ediţiei 2019 a Campionatului Naţional şi...

Robert Trufaş, medalie de aur la competiţia de judo Cupa Transilvania

Recent, la Cluj Napoca s-au desfăşurat întrecerile unei noi ediţii a tradiţionalei competiţii de judo pentru juniori şi cadeţi, Cupa...

Bătută de concubin

O tânără de 22 de ani, din Petroşani, rămâne pentru o perioadă sub protecţia poliţiştilor, după ce a fost bătută...

Închide