; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Un nou succes al Consiliului Judeţean Hunedoara. Castelul Nopcea primeşte finanţare pentru reabilitare!

12 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

O veste bună pentru judeţul nostru! A fost semnat proiectul de reabilitare a Castelului Nopcea, din Ţara Haţegului.

Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că s-a semnat contractul de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru Castelul Nopcea. ”Este vorba de o lucrare de 9,4 milioane de lei, din care cofinanţarea Consiliului Judeţean este de 1,2 milioane de lei. Un proiect extrem de important pentru judeţul nostru. În sfârşit, Castelul Nopcea va fi reabilitat, după ce atâta vreme a fost lăsat în paragină”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
De ani de zile, Castelul Nopcea, din Ţara Haţegului, nu a putut fi reabilitat, din cauză că proiectul pe fonduri europene a fost respins. Acum, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a făcut o nouă încercare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, reuşind să semneze contractul de finanţare.
Castelul Nopcea a fost construit în secolul al XIX-lea, el aparţinând uneia dintre cele mai bogate familii nobiliare din Transilvania.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poliţistă de la serviciul înmatriculări auto cercetată pentru luare de mită

După mai multe reclamaţii şi plângeri depuse de hunedoreni, iată că agentul de poliţie Adina Andrei, de la Serviciul Public...

Bulina neagră, 13.03.2019

Marcel Greuruş, locuitor din Petroşani Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la trei ani şi opt luni...

Bulina albă, 13.03.2019

Mircea Flaviu Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Pentru că la iniţiativa sa, instituţia pe care o conduce a semnat, ieri,...

Închide