; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Poliţistă de la serviciul înmatriculări auto cercetată pentru luare de mită

12 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După mai multe reclamaţii şi plângeri depuse de hunedoreni, iată că agentul de poliţie Adina Andrei, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, suspectată de luare de mită, a fost prinsă în flagrant.

Cercetată sub control judiciar
Agentul de poliţie Adina Andrei a fost reţinută marţi, pentru 24 de ore, în urma organizării unui flagrant, ea fiind acuzată de luare de mită în formă continuată. Ieri, începând cu ora 20, femeia se află sub control judiciar, în urma deciziei magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara.
Potrivit procurorului Gina Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Adina Andrei este cercetată pentru 14 capete de acuzare. ”Subofiţerul de poliţie, la finalul programului de lucru, îşi reţinea bonusurile, restul sumelor, oficiale, le punea în seif. Ea cerea diferite sume de bani de la samsarii de maşini sau alte persoane, în timp ce cetăţenii care nu dădeau mită erau ţinuţi la uşă, sau trimişi acasă să-şi completeze dosarele pentru înmatricularea autovehiculelor. Salariata respectivă îşi număra banii, adică mita. Sunt probe video. Totul a pornit de la nemulţumirea unor cetăţeni obligaţi să stea la cozi din cauză că nu dădeau mită”, a declarat procurorul Gina Cibian.

Dădeau mită şi rezolvau urgent înmatriculările
Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea celor de la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale din Alba Iulia. Femeia a fost monitorizată în perioada decembrie 2018 – martie 2019. ”Suspecta, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a primit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara funcţionează în subordinea Prefecturii Hunedoara. Contactat, prefectul judeţului, Fabius Kiszely, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”nu putem tolera asemenea fapte. Am fost sesizat de ceva timp că sunt probleme la acest serviciu. Organele specializate să-şi facă datoria”.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marcel spune:

    Tot pe ăștia mici ii prind. Pe șefi nu sint în stare să-i prindă sau nu au voie. Nu am dreptate?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 13.03.2019

Marcel Greuruş, locuitor din Petroşani Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la trei ani şi opt luni...

Bulina albă, 13.03.2019

Mircea Flaviu Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Pentru că la iniţiativa sa, instituţia pe care o conduce a semnat, ieri,...

Gura lumii, 13.03.2019

Vorbesc gurile rele prin târg că la un departament dintr-o primărie lucrurile sunt foarte curioase. Cu toate că oamenii sunt...

Închide