Societatea Brai Cata şi proiectul ”Deva-un oraş viu”

12 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Agitaţie mare, ieri, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduţă” din Deva. Câteva zeci de elevi au participat la un concurs de realizare a unei machete de oraş din produse reciclabile, de Ziua Gărzii de Mediu.

Lecţie deschisă
Evenimentul a fost susţinut de societatea Brai Cata, operatorul de salubritate din judeţ. Societatea Brai Cata se implică în mai multe proiecte sociale în judeţul Hunedoara, dovedind astfel că este interesată nu numai de colectarea promptă a deşeurilor din trei zone din judeţ.
”Astăzi sărbătorim 16 ani de la înfiinţarea Zilei Gărzii de Mediu. De aceea, am hotărât să fim alături de copii, pentru a le explica importanţa colectării selective a deşeurilor, avantajele acesteia şi să îi îndrumăm cum să facă acest lucru. Este alături de noi şi managerul operatorului de salubritate Bogdan Constantinescu, cu ajutorul căruia am organizat evenimentul denumit «Deva- un oraş viu». Sunt cinci grupuri de elevi, care împreună au realizat acest proiect din materiale reciclabile. Avem un parteneriat cu cei de la Liceul «Sigismund Toduţă» şi marcăm toate evenimentele noastre împreună cu ei”, a declarat Angela Croitoru, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Doar din materiale reciclabile
”De Ziua Gărzii de Mediu suntem aici, la Liceul de Arte, unde împreună cu aceşti minunaţi copii derulăm un proiect extrem de interesant. Am avut o lecţie deschisă privind conştientizarea colectării separate. Le-am prezentat elevilor de aici, sistemul de colectare pentru fiecare material, cu cele trei culori. Le-am adus mostre din produse realizate din reciclabile. Elevii au construit macheta unui oraş doar din materiale reciclabile. Toate grupele au fost recompensate cu diplome pentru proiectele realizate”, a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al societăţii Brai Cata.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Carmen spune:

    Aceasta societate este interesata de orice numai de colectarea gunoiului nu.Asa mizerie cum este acum in oras nu stiu daca a mai fost vreodata. Nici nu mai stim cand sa scoatem pubelele in fata casei pantru ca nu mai exista nici un grafic de colectare. Cel putin pe George Cosbuc unde locuiesc eu se colecta martea si vinerea. Saptamana trecuta au colectat o singura data. Vineri nu au mai ajuns.Au venit in schimb luni!! De vineri pana luni pubelele au stat pline de gunoi in fata caselor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou succes al Consiliului Judeţean Hunedoara. Castelul Nopcea primeşte finanţare pentru reabilitare!

O veste bună pentru judeţul nostru! A fost semnat proiectul de reabilitare a Castelului Nopcea, din Ţara Haţegului.

Poliţistă de la serviciul înmatriculări auto cercetată pentru luare de mită

După mai multe reclamaţii şi plângeri depuse de hunedoreni, iată că agentul de poliţie Adina Andrei, de la Serviciul Public...

Bulina neagră, 13.03.2019

Marcel Greuruş, locuitor din Petroşani Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la trei ani şi opt luni...

Închide