Un nou sportiv naturalizat va reprezenta România la Tokyo

14 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat solicitarea COSR ca triatlonistul Felix-Pierre Duchampt (foto) să reprezinte România la Jocurile Olimpice, după ce aces­ta a devenit cetăţean roman.
Felix-Pierre Duchampt a primit derogare din partea CIO după ce Comitetul Executiv al instituţiei internaţionale a decis, în ultima şedinţă, să îi acorde scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un spor­tiv poate reprezenta o ţară la Jocurile Olim­pice după o perioadă de aşteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei ţări.
Felix-Pierre Duchampt, legitimat acum la CS Politehnica Cluj Napoca, este pe locul 39 în clasamentul mondial, în poziţie califica­bilă pentru Tokyo 2020 şi a participat ultima dată sub culorile Franţei în competiţia de triatlon din cadrul eta­pei de Cupa Mon­dială de la Miyazaki, din 10 no­iem­brie 2018, iar fă­ră derogarea obţi­nută de la CIO nu putea fi cooptat în echipa olim­pică a României îna­inte de data de 10 noiembrie 2021.
Felix Duchampt a declarat că îşi do­reşte să reprezinte Ro­mânia la Jocurile Olimpice din Japonia, dar nu a ascuns că visul lui cel mare este de a concura pentru România în faţa părinţilor, a familiei, a prietenilor săi la Jo­curile Olimpice din 2024 de la Paris, oraşul său natal.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a III-a. Echipele hunedorene au debutat cu stângul în campionat

Cele trei echipe din judeţ care activează în Liga a III-a de fotbal au debutat cu stângul în prima etapă...

Fotbal pe plajă. Cupa Campionilor Europeni – 2020

Echipa de fotbal pe plajă a clubului ACS West Deva (foto) şi-a încheiat periplul la ediţia din acest an a...

Pui: finanţările europene şi guvernamentale se văd în teren

Magdalena Şerban Cu bani de la Uniunea Europeană sau pe axe guvernamentale ori chiar din visteria proprie, comuna Pui se...

Închide