Un nou caz de români exploataţi prin muncă a ajuns în atenţia ministrului Intotero

13 septembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

Un nou caz de români exploataţi prin muncă în Italia a ajuns în atenţia ministrului Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero (foto). Ambasadorul României în Peninsulă se va deplasa în localităţile în care au fost semnalate aceste probleme pentru a discuta cu autorităţile, a declarat Intotero.

”Din păcate, avem un nou caz care cutremură românii de pretutindeni, dar şi guvernele ambelor ţări. Din informaţiile pe care le deţinem până în momentul de faţă, ar fi vorba despre cetăţeni români care mergeau să muncească în agricultură, în regiunile Toscana şi Veneto. Am luat legătura cu reprezentantul misiunii diplomatice în Republica Italia, domnul ambasador George Bologan, care se va deplasa în zonele respective pentru a discuta cu autorităţile locale. (…) Nu este primul caz (n. r. de sclavie). Guvernul şi Legislativul Italiei acţionează pentru a stopa acest fenomen. A fost dată Legea caporalatului (n. r. împotriva exploatării muncitorilor), prin intermediul căreia sunt pedepsite toate aceste fapte de trafic de persoane, de sclavie modernă”, a declarat ministrul Natalia Intotero, ieri, 13 septembrie, la Petroşani.
Aceasta a mai amintit importanţa campaniei ”Informare acasă, siguranţă în lume!”, derulată de ministerul pe care-l conduce. Campania se adresează atât românilor de acasă care doresc să plece la muncă în străinătate, cât şi celor din afara graniţelor. Natalia Intotero a făcut un apel către autorităţile locale, îndeosebi către primari, de a fi parteneri în această campanie şi de a populariza locurile de muncă vacante, pentru a-i determina pe cei plecaţi în afară să se întoarcă în ţară. Ministrul a mai spus că românii din străinătate pot lua legătura cu consulatele generale ale misiunilor diplomatice 24 din 24 de ore, în cazul în care se confruntă cu dificultăţi legate de locurile de muncă. Aceasta a spus că în Italia, la Bari, au fost înfiinţate mai multe infochioşcuri unde cetăţenii români au posibilitatea de a studia legislaţia atât în limba română, cât şi în limba italiană, pentru a-şi cunoaşte drepturile şi obligaţiile, putând, de asemenea, prin intermediul Internetului, să ia legătura cu autorităţile locale şi centrale atât din Italia, cât şi din România.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dr.GHEORGHE P. BUDAU spune:

    Activitati laudaule pentru diasporara romana din ITALIA.

    Natalia Intotero a făcut un apel către autorităţile locale, îndeosebi către primari, de a fi parteneri în această campanie şi de a populariza locurile de muncă vacante, pentru a-i determina pe cei plecaţi în afară să se întoarcă în ţară. Ministrul a mai spus că românii din străinătate pot lua legătura cu consulatele generale ale misiunilor diplomatice 24 din 24 de ore, în cazul în care se confruntă cu dificultăţi legate de locurile de muncă. Aceasta a spus că în Italia, la Bari, au fost înfiinţate mai multe infochioşcuri unde cetăţenii români au posibilitatea de a studia legislaţia atât în limba română, cât şi în limba italiană, pentru a-şi cunoaşte drepturile şi obligaţiile, putând, de asemenea, prin intermediul Internetului, să ia legătura cu autorităţile locale şi centrale atât din Italia, cât şi din România.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aflată, ieri, la Petroşani, Comisarul european Corina Creţu a declarat: ”UE sprijină proiectele care duc la o dezvoltare economică şi socială”

Oficialul european a participat la seminarul găzduit de Universitatea din Petroşani, unde s-a pus în discuţie soarta regiunilor miniere în...

Minoră dispărută de acasă de două săptămâni

O minoră din Petrila, în vârstă de 14 ani, a fost dată în urmărire naţională. Diana Valentina Stanciu (foto) a...

Fostul şef al Gărzii de Mediu vrea să afle dacă a fost spionat de ofiţerii SRI

Fostul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Bogdan Sever (foto), vrea să afle dacă probele din dosarul în care este...

Închide