Actualitate

Un miliardar îi va lăsa toată averea „lui Dumnezeu”, ca să nu strice viitorul copiilor și al nepoților

Un miliardar din SUA a declarat că plănuiește să-i lase toată ave­rea (care este de 13,4 miliarde de dolari) lui Dumnezeu. Americanul spune că nu vrea să strice viitorul copiilor sau al nepoților.

Unei organizații, unei biserici
Fondatorul Hobby Lobby s-a com­parat cu fondatorul Patagoniei, Yvon Chouinard, și cu Alan Barnhart de la Barnhart Crane, care au anun­țat recent că își vor dona com­pa­niile. Fondatorul Patagoniei lasă com­pania unei organizații care luptă împotriva schimbărilor cli­matice, în timp ce Barnhart o
va oferi unei biserici, relatează Washing­ton Times. „Ca proprietar, există anumite drepturi și respon­sa­bilități, inclusiv dreptul de a vinde compania și de a păstra profiturile pentru tine și familia ta. Pe măsură ce compania noastră a crescut, această idee a început să mă deranjeze din ce în ce mai mult”, a spus miliardarul David Green. Acesta a adăugat că nu i se pare co­rect să-și lase proprietatea co­piilor și nepoților săi și să „schimbe sau chiar să strice viitorul nepoților care nici măcar nu s-au născut încă”.

Foarte arogant
Omul de afaceri, în vârstă de 80 de ani, are o avere netă de peste 13 miliarde de dolari și a realizat ve­nituri anuale de 6,4 miliarde de dolari prin lanțul său de magazine de artizanat. CEO-ul Hobby Lobby a explicat de ce a luat această deci­zie. „La mijlocul anilor 1980 am tra­ver­sat o perioadă în care eram foar­te arogant și aproape că am pier­dut afacerea. Dumnezeu a trebuit să-mi arate că el a fost acela care mi-a arătat calea spre succes. Biblia spune că Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a face bogăție”, a spus el.
„Avocații și contabilii m-au sfătuit să transmit pur și simplu proprie­tatea copiilor și nepoților mei. Nu mi s-a părut corect să schimb sau chiar să stric viitorul nepoților”, spune miliardarul.