Un maestru al karatelor vine la Deva

Ciprian Marinuţ

Celebrul antrenor italian Mirio Maninni, centura neagră 7 dan, este invitatul special al unui stagiu de pregătire organizat de clubul Heian, în perioada 26-30 decembrie, la Sala Sporturilor din Deva.

„Inventator” de campioni
Mirio Maninni va fi maestru de ceremonii la opt antrenamente de kata, la care au fost invitaţi karatişti din întreaga ţară. Italianul, care este un recunoscut „şlefuitor de talente şi creator de campioni”, va fi însoţit la Deva de doi dintre elevii săi speciali. Este vorba de campioana mondială şi lidera clasamentului WKF la juniori, Dorota Balciarova, şi de Peter Fabian, ocupantul locului cinci în clasamentul mondial WKF. „Mirio Maninni este un antrenor care a promovat pe podiumul mondial şi european la WKF numeroşi sportivi, fiind unul dintre cei mai valoroşi şi reputaţi tehnicieni ai lumii. A acceptat să vină la stagiul organizat de clubul Heian Deva, pentru că antrenoarea Oana Tomiuc, care activează la clubul nostru, a fost eleva sa timp de mai mulţi ani, în Italia şi Slovenia. Am trimis invitaţii multor cluburi din ţară şi sper să vină cât mai mulţi să fure din cunoştinţele italianului, deşi stagiul este într-o perioadă de vacanţă”, a spus Marius Biji, preşedintele clubului Heian Deva.
În mod normal, taxa de participare la un stagiu din străinătate al lui Mirio Maninni este de 15 euro pentru un antrenament, dar costul participării la stagiul de la Deva va fi de doar 70 de lei pentru toate cele opt şedinţe de pregătire. „Antrenamentele se vor axa în special pe kata şi cred că ele pot fi un adevărat câştig pentru orice sportiv sau antrenor care va veni la stagiu”, a spus Marius Biji.
Stagiul va avea loc la Sala Sporturilor din Deva, în perioada 26-30 decembrie, şi este organizat la iniţiativa şi cu eforturile clubului Heian Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare