Un hunedorean a fost arestat în Franţa pentru furturi

03 Furt Franta 2Oana Mihnea

După ce au comis mai multe furturi în Franţa, un hunedorean de 44 de ani şi doi vasluieni au fost arestaţi preventiv de autorităţile franceze. În speranţa că se va pierde urma bunurilor furate, aceştia le-au trimis rudelor din ţară, ca să aibă grijă de ele.

La solicitarea autorităţilor franceze, oamenii legii de la noi din judeţ au efectuat percheziţii în mai multe locuinţe. Potrivit poliţiştilor, au fost patru descinderi în municipiul Hunedoara şi câte una în Deva şi Călan, la rudele şi cunoştinţele hoţului hunedorean, care făcea parte dintr-o grupare specializată pe furt, alături de cei doi vasluieni. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, constând în telefoane, laptop-uri, unităţi de calculator, TV, aparate foto sau GPS şi unelte electromecanice.
Spargerile au avut loc în perioada iunie 2014-februarie 2015 în mai multe localităţi din nordul Franţei, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de peste 100.000 euro.
Autorităţile de la noi au ridicat toate bunurile găsite, acestea urmând a fi trimise în Franţa pentru a fi restituite persoanelor păgubite. Până atunci, hunedoreanul de 44 de ani şi amicii lui din Vaslui rămân după gratii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.