Un deceniu de puşcărie pentru că a luat viaţa unui om

Tânărul de 22 de ani, din Vulcan, con­dam­nat încă din adolescenţă pentru numeroase fur­turi şi tâlhării, a comis fapta la sfârşitul anului trecut, la nici jumătate de an după ce ieşise din puşcărie.
Argyo Wilmuş a urmărit un localnic de 67 de ani şi a profitat de faptul că omul era băut. Cu tupeu, l-a buzunărit şi i-a furat por­to­felul cu bani şi un pachet de ţigări, dar pen­sionarul l-a prins de haină. ”Când vic­tima l-a prins de hanorac pentru a-l împie­dica să fugă, inculpatul s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, respectiv a lovit-o pe aceasta la nivelul feţei şi pieptului, pro­du­când dezechilibrarea victimei, care a căzut şi s-a lovit în zona capului, suferind leziuni traumatice care i-au pus viaţa în pericol.
La data de 26.11.2020 a survenit decesul aces­teia”, arătau anchetatorii.Wilmuş nu şi-a recunoscut o clipă fapta, dar procurorul de caz a cerut o constatare criminalistică asu­pra comportamentului simulat, rezultatul ară­tând că el minte. Fiul vulcăneanului ucis de recidivist a cerut suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Argyo Wilmuş la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată urmată de moartea vic­timei, însă soluţia nu este definitivă. Indi­vi­dul trebuie să plătească daune materiale şi morale de circa 30.000 de lei, atât fiului vic­timei cât şi spitalului unde a ajuns victima. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.