Câţi şomeri avem în judeţ

La sfârşitul lunii mai, în evidenţele Agenţiei Ju­de­ţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara erau înregistraţi 5.432 şomeri (din care 3.020 femei), rata şomajului fiind de 3,17 la sută. Com­parativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,27 la sută.
Din totalul de 5.432 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Hunedoara, 2.847 erau be­ne­ficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.585 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.754 şomeri provin din mediul rural şi 3.678 sunt din mediul urban. Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şo­merilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 31 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 la sută, iar 17 la sută au ab­solvit învăţământul pro­fesional sau şcoli de arte şi meserii. Şomerii fără studii şi cu nivel de studii primare reprezintă 16 la sută din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 9 la sută, iar cei cu învă­ţământ postliceal sunt 2 la sută.
Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocu­pabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 632 persoane foarte greu ocupabile, 1.487 greu ocupabile, 2.206 mediu ocupabile, iar 1.107 sunt persoane uşor ocupabile. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un deceniu de puşcărie pentru că a luat viaţa unui om

Tânărul de 22 de ani, din Vulcan, con­dam­nat încă din adolescenţă pentru numeroase fur­turi şi tâlhării, a comis fapta la

Bătut de un culegător de ciuperci

Proprietarul unui teren din zona Chizid a fost bătut de un bărbat de 52 de ani, din Călan, pe care-l

Fetiţă de şapte ani, rănită într-un accident produs de mama sa

Copila se afla în maşina condusă de mama sa şi, din fericire, este în afara pericolului. Autoturismul a fost lovit

Închide