Actualitate

Un cuplu a zburat 15 ore și la aterizare s-a trezit tot acasă

Doi soți din Anglia ar fi trebuit să zboare mai puțin de 4 ore până în Madeira, unde și-au rezervat vacanța, dar călătoria lor a fost una de coșmar, iar când au aterizat s-au trezit tot acasă.

În stare de șoc
Mark și Caroline Gittins (foto) au decolat de pe aeroportul Gatwick și au plecat spre insula por­tu­gheză, unde urmau să sărbă­to­reas­că și cea de-a 60-a aniversare a bărbatului. Au zburat timp de 15 ore și la finalul lor erau tot la Gatwick. Din cauza vântului pu­ter­nic, zborul lor a fost deviat spre Tenerife. După două ore petrecute în avion acolo, pasagerii au fost duși în Anglia. EasyJet și-a cerut scuze pentru neplăceri, dar a spus că a pus pe primul loc siguranța pasagerilor și a echipajului.
Mark Gittins a declarat pentru BBC că întreaga experiență a fost „incredibilă”.
„A petrece 15 ore de călătorie, iar destinația să fie de fapt propria ta casă, este total suprarealist. Suntem în stare de șoc”, a spus el.
Soții Gittin au ajuns pe Gatwick la 3:40, luni dimineața, pentru check-in. Zborul lor a fost întârziat cu aproximativ o oră, dar au plecat la drum într-un final. La începutul zborului, pasagerii au fost infor­mați că în Madeira vântul bătea pu­ternic, dar căpitanul a spus că speră că se potoli. Dar câteva ore, s-a anunțat că avionul este deviat spre Tenerife, din cauza condițiilor meteo.
„Nu am fost prea îngrijorați, ni
s-a spus că acest lucru nu este neobișnuit și că probabil vom sta la sol în Tenerife câteva ore, după care vom pleca spre Madeira”, a spus Gittins.

Să nu mai vândă bilete de vară
Avionul a decolat din nou, dar nu spre Madeira, ci spre Gatwick, un­de a aterizat la ora 18:00 în acea zi.
Mark Gittins spune că are „o pro­blemă majoră” legată de modul în care EasyJet i-a tratat pe drumul de întoarcere în Marea Britanie. „Cea mai mare problemă este le­gată de toate promisiunile false ale com­paniei aeriene. În zborul de în­toar­cere, căpitanul și însoțitorii ne-au tot liniștit, spunând că vor re­zolva problema cu zboruri alter­na­tive, cazare, tichete de mâncare și că ne vor duce negreșit în Madeira, dar asta nu s-a întâmplat. Ne-au lăsat la Gatwick fără nicio informație.”
Soții și-au recuperat banii de la firma de turism prin care și-au re­zervat vacanța și au reușit, pe ultima sută de metri, să plătească o altă vacanță în Franța, pentru a săr­bători ziua de naștere a băr­batului.
Marți, aeroportul Heathrow le-a transmis companiilor aeriene să nu mai vândă bilete de vară, pen­tru că nu are personal să facă față cererilor. Aeroportul a anunțat că limitează numărul de pasageri care pot pleca zilnic în lunile de vară la 100.000, cu 4.000 mai puțin decât programările din acest moment.