Actualitate

Un bărbat a fost arestat după ce a escaladat desculț cea mai înaltă clădire din Marea Britanie. Le făcea cu mâna pe geam locatarilor

Un bărbat de 21 de ani a fost arestat după ce a escaladat clă­direa The Shard („Ciobul”) din cen­trul Londrei, iar alte două per­soane au fost reținute sub sus­pi­ciunea de tulburare a ordinii pu­blice, potrivit The Guardian.

Se distra de minune
Cu puțin timp înainte de a fi re­ținuți de poliția din Londra, Adam Lockwood, un bărbat din Manchester cunoscut pentru o serie de cas­cadorii similare, a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care apărea în vârful clădirii The Shard.
Un cuplu care stătea la etajul 40 al celei mai înalte clădiri din Marea Britanie l-a văzut pe Adam Lockwood în timp ce escalada la 6 dimineața construcția de 72 de etaje în care se găsesc apar­ta­mente, birouri și un hotel. Tânărul cascador le-a făcut cu mâna în timp ce urca prin dreptul ferestrei camerei în care se aflau Paul Curphey și partenera sa, Treasaidh. „Cățărătorul striga de bucurie”, și-a amintit afaceristul de 52 de ani. „A apărut făcând cu mâna de la geam, la înălțimea de 40 de etaje. Nu am putut decât să îl în­curajăm.” Curphey a spus că Lockwood „zâmbea, făcea cu mâna și se distra de minune”, adă­u­gând că partenera lui a crezut inițial că el a aranjat ca bărbatul care s-a cățărat pe clădire să îi aducă o cutie de bomboane de ziua ei. Poliția metropolitană a fost chemată la clădirea zgârie-nori de 310 metri la ora 5:38, împreună cu brigada de pompieri și serviciul de ambulanță, informează BBC. George King-Thomson a fost arestat pentru 6 luni în octombrie 2019 după ce a escaladat clădirea The Shard în mod ilegal, iar în 2013, protestatari ai Greenpeace au încercat să urce în vârful clădirii în 2013 pentru a agăța un banner pe care scria „Salvați Arctica”.