Un aventurier inconştient a stat trei zile legat cu lanţul de un copac în Parâng

Maximilian Gânju

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Dolj, a venit tocmai în Valea Jiului, în zona Munţilor Parâng, pentru a-şi testa tehnicile de supravieţuire în sălbăticie.

A ales zona Polatişte, o regiune înconjurată de pădure deasă şi versanţi abrupţi, şi-a legat un lanţ gros de picior şi a vrut să escaladeze fagul de care s-a priponit. Numai că a rupt cheiţa lacătului şi a rămas prizonierul propriei prostii timp de trei zile. Cel puţin aşa a declarat el jandarmilor care l-au găsit legat de copac. Nişte ciobani i-au auzit strigătele de ajutor şi au alertat autorităţile.
”Jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng au fost sesizaţi telefonic de către o persoană despre faptul că în zona Cutreasa – Valea Polatişte se aud strigăte de ajutor. Jandarmii împreună cu un salvamontist s-au deplasat imediat în zona indicată, unde au identificat un bărbat de aproximativ 35 de ani legat cu un lanţ de un copac. Bărbatul a declarat ca s-a legat singur deoarece voia să-l escaladeze, iar în momentul în care a încercat să deschidă lacătul cu cheia, aceasta s-a rupt”, a informat IJJ Hunedoara.
Jandarmii montani l-au ajutat să se elibereze din lanţ, fiind coborât din zona muntoasă fără probleme de sănătate şi a fost predat unei ambulanţe care l-a transportat ulterior la spitalul din municipiul Petroşani. Bărbatul avea la el un cort şi un rucsac cu alimente, dar numai pentru o zi. Timp de două zile a stat în frig şi cu teama că ar putea oricând să fie atacat de un urs.
Dar, versiunea iniţială relatată de bărbat este alta. El a declarat că a vrut să facă un experiment legat de tehnicile de supravieţuire în sălbăticie, aşa că s-a legat cu un lanţ de copac. După trei zile în pădure, aventurierul a regretat tentativa şi a început să strige după ajutor, fiind salvat de salvamontişti. Pentru ca experimentul să fie complet, tânărul a aruncat cheia de la lacătul cu care a legat lanţul. Se pare că bărbatul nu şi-a calculat bine nici necesarul de provizii pentru experimentul său şi a rămas rapid fără mâncare. Aşa că a început să urle după ajutor. Din fericire, a fost auzit de nişte ciobani care treceau prin zonă, care au alertat salvamontiştii. Salvatorii l-au găsit în zona Polatişte, la graniţa judeţelor Hunedoara şi Gorj. Întrebat de câte zile îşi testează limitele legat de un copac, bărbatul a mărturisit că se afla în a treia zi. El le-a mai spus salvamontiştilor că era rupt de sete şi de foame, pentru că proviziile i-au fost de ajuns doar în prima zi. Tânărul a fost recuperat în siguranţă şi a fost ulterior predat unui echipaj de la ambulanţă, care i-a acordat îngrijiri medicale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.