Un aur şi un argint, din trei posibilitãţi

Ciprian Marinuţ

Doi dintre cei trei pugilişti ai CSS Hunedoara prezenţi la Campionatul Naţional de box pentru cadeţi au dat bine din pumni şi au urcat pe podium. Cosmin Gârleanu (categoria 38,5 kg) a devenit campion naţional, iar colegul său Silviu Kristof (ctg. 44, 5 kg) a fost medaliat cu argint, la competiţia desfăşurată săptămâna trecută, la Rm. Vâlcea.  

Mic, dar de mare viitor
La doar 13 ani şi mai puţin de un metru jumătate înălţime şi 40 de kilograme, Cosmin Gârleanu s-a remarcat deja în lumea boxului românesc. Pugilistul inventat şi şlefuit de antrenorul Ilie Captari a strălucit la turneul final al Campionatului Naţional de cadeţi (13-14 ani) şi a cucerit medalia de aur şi titlul neoficial de „cel mai promiţător talent”. Micuţul pugilist hunedorean a câştigat clar toate meciurile disputate, învingându-i, pe rând, pe Ştefan Boitean (CS Năvodari), în sferturile de finală, Adelin David (CSM Târgovişte), în semifinale şi Petrişor Răcaru (CS Muscelu Câmpulung Muscel), în finală. „Cosmin a boxat cum scrie la carte, aşa că în nici un meci nu s-a pus problema învingătorului. El şi-a impus stilul prin execuţii surpriză, deplasări şi mişcări ale corpului înşelătoare şi lovituri extrem de bine plasate. Are stofă de boxer şi poate ajunge un bun pugilist. Toţi antrenorii şi adversarii prezenţi la concurs l-au lăudat pentru talentul său special, iar eu îmi pun mari speranţe în el că poate ajunge un boxer de succes”, a spus Ilie Captari. Tehnicianul a precizat că îşi doreşte să găsească resurse financiare, pentru a participa cu sportivul său la Campionatele Europene şcolare, programate anul viitor.

Încurcat de favorit
Silviu Kristof (ctg. 44,5 kg) a fost şi el aproape de medalia de aur, însă a fost obligat să se mulţumească doar cu titlul de vicecampion naţional. Pugilistul hunedorean a pierdut finala competiţiei în faţa principalului favorit, campionul de anul trecut, Florin Şchiopu de la CSM Călăraşi. „Silviu nu are încă o foarte bună coordonare între loviturile de braţe şi mişcările de picioare şi nici acea explozie cu care să îşi surprindă adversarii. Dacă însă va reuşi să îşi formeze un stil de luptă inteligent, prin care să compenseze lipsa de înălţime, el are şanse să fie între boxerii de top ai ţării. Oricum, medalia de argint obţinută este una importantă pentru moralul şi palmaresul său”, a afirmat Ilie Captari.
Al treilea sportiv hunedorean prezent la competiţiei Iulian Zaiti, a fost eliminat în primul tur preliminar, confirmând prestaţia modestă de la Cupa Hunedoarei, disputată în urmă cu o săptămână. „Îmi pare rău de eliminarea lui Iulian, pentru că eu îmi pusesem mari speranţe în el. Are talent cu carul şi e şi foarte serios şi muncitor, însă a fost trădat de lipsa de încredere în forţele proprii”, a explicat antrenorul de la CSS Hunedoara.
Campionatul Naţional de box al cadeţilor s-a încheiat sâmbătă, 20 octombrie, la Râmnicu Vâlcea, după patru zile de întreceri, la care au participat cei mai buni pugilişti cu vârsta de 13-14 ani din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare