Perfecţiune la puterea a şaptea

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a înşirat al şaptelea succes consecutiv în actualul sezon, după victoria la limită, scor 1-0, obţinută sâmbătă, acasă, cu SeSo Câmpia Turzii, şi îşi menţine „la maxim” punctajul. Trupa antrenată de Marius Opric a controlat jocul, având, pe lângă gol, o bară şi un penalti ratat, însă a avut şi emoţii pe final, când oaspeţii au căutat egalarea.

Titularizare răsplătită
Soarta partidei a fost decisă de atacantul Ionuţ Radu, care a marcat unicul gol al întâlnirii la primul său meci ca titular în actualul sezon. Antrenorul Marius Opric l-a trimis în teren pe Radu din primul minut în locul fostului titular Suciu, iar atacantul a răsplătit cu gol mutarea tehnicianului. El a înscris, în minutul 40, cu o lovitură de cap din careul mic, după centrarea lui Bogdan Roiu, din lovitură liberă, iar reuşita sa a rămas unica până la final. La trei minute după gol, putea fi 2-0, însă mingea şutată de Pepenar din careu a şters bara transversală a porţii adverse.
Până la aceste două momente fierbinţi, jocul a fost echilibrat, negru-albaştrii găsind cu greu drumul spre poarta adversă prin „hăţişul” defensivei bine organizate de antrenorul Cosmin Văsâie. SeSo şi-a arătat colţii de câte ori a avut ocazia, oaspeţii având şi prima ocazie a meciului, întrucât Fertea (12) a fost blocat în careul mic hunedorean de Cuciula, care a respins în corner. Mai mult, înainte de golul hunedorenilor, Marinescu (37) putea da lovitura, dar şutul său de la opt metri a fost respins de acelaşi Cuciula, cu piciorul în corner.

Portarii, la post
Negru-albaştrii s-au jucat cu focul după pauză şi se puteau arde, însă au fost ocrotiţi de şansă. Hunedorenii au atacat în forţă în prima jumătate a reprizei, având numeroase ocazii, între care şi un penalti, însă portarul adversarilor, Sebesyen, a fost adevărat înger păzitor pentru echipa sa. Apărătorul buturilor lui Seso a parat şutul lui Făgărăşanu (48), acţiunea lui Ionuţ Radu (58) şi lovitura de la 11 metri executată de Robert Cristian (64). Ratarea penaltiului a avut efect de somnifer pentru hunedoreni şi a dat aripi adversarilor, care pe final, au forţat înscrierea golului egalizator. FC Hunedoara a avut noroc la lovitura indirectă din propriul careu din minutul 73, iar apoi, portarul Dragotă şi-a făcut datoria la şutul lui Fertea (75) şi la acţiunea lui Marinescu (82). Concluzia e că după încă un meci în care a fost departe de un joc perfect, FC Hunedoara a bifat un nou succes meritat şi rămâne cu punctaj maxim în fotoliul de lideră, la şapte puncte distanţă de următoarea clasată, Unirea Dej. La partida disputată pe stadionul „Michael Klein” au asistat aproximativ 800 de spectatori.

FC Hunedoara – SeSo Câmpia Turzii 1-0 (1-0)
A marcat: Ionuţ Radu (40)
FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, B. Roiu – Găceanu (77 Zdrîncu), R. Cristian (67 Lintaru), J. Vajda (cpt.), Pepenar (88 Vişan), Făgărăşanu – I. Radu (63 Suciu).
Antrenor: Marius Opric.
SeSo: Sebesyen – Cureteu, Popa (cpt.), Văsâie, Kelemen, Marin (59 Mocan), Costea (46 Covaciu), Chişu (87 C. Popan), V. Pop (64 Moteţ) – Marinescu, Fertea. Antrenor: Cosmin Văsâie.
Arbitru: Cosmin Corocan (Reşiţa). Asistenţi: Dănuţ Birău (Târgu Cărbuneşti) şi Gheorghe Dănăşel (Bumbeşti Jiu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vor să reînceapă fabricarea berii la Haţeg

Unul dintre simbolurile pierdute ale judeţului ar putea fi recuperat şi ne-ar putea readuce pe harta producătorilor de bere din...

La Turdaş, edilul-şef vrea parc arheologic în comună

Primarul din Turdaş, Remi Bocşeri (foto), nu vrea ca descoperirile arheologice realizate pe teritoriul comunei să nu ofere un plus...

Pregătiri de iarnă în municipiul Petroşani

Edilii din Petroşani au achiziţionat câteva sute de tone de sare pentru deszăpezirea localităţii. Aceştia şi-au făcut stocul pentru o...

Închide