Un alt exponat online la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva expune on-line un alt obiect aflat în patrimoniul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Orăştie.
Descrierea obiectului este realizată de că­tre specialiştii muzeului din Orăştie, mu­zeo­gra­ful Daniela Şendroiu, conservatorul Iustina Bogdan şi arheologul Adrian Cătălin Căsă­lean, fiind vorba de un opaiţ din colecţia Mu­zeului de Etnografie şi Artă Populară Orăştie
Aşadar, obiectul adus în atenţia publicului în mediul on-line este un opaiţ din perioada ro­mană. Artefactul a fost donat muzeului din Orăştie în secolul al XX-lea, fiind des­co­perit întâmplător în localitatea Geoagiu. Opaiţele constituiau principala sursă de iluminat din in­teriorul locuinţelor antice. Rea­lizarea şi uti­lizarea opaiţelor au fost extrem de răspândite pe întreg teritoriul Imperiului Roman.
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vă invită să vizionaţi acest artefact an­tic în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului https://www.facebook.com/ MCDRDeva/ şi pe site-ul instituţiei www.mcdr.ro.
(Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare