Umaniştii vor sesiza autorităţile în problema unei gropi de gunoi rămasă în Deva

Conducerea filialei judeţene Hunedoara a Partidului Puterii Umaniste (PPU) va sesiza Instituţia Prefectului în legătură cu o platformă de gunoi ce a fost deschisă temporar în Deva, în anul 2016, şi pe care se află depozitate circa 70.000 de tone de deşeuri, apreciind că aceasta ar reprezenta o „bombă ecologică“ ce ar fi trebuit să fie închisă încă de la sfârşitul anului trecut.

Acest depozit este o bombă ecologică în curtea reşedinţei de judeţ, la numai doi kilometri de centrul oraşului. Sunt acolo 70.000 de tone de gunoi, ce pot reprezenta focare de infecţie pentru populaţie. Vom semnala această situaţie, oficial, Instituţiei Prefectului Hunedoara“, a declarat ieri, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PPU Hunedoara, Petru Mărginean (foto), fost primar al municipiului Deva.
Potrivit acestuia, deşeurile ar fi trebuit selectate şi transportate deja la deponeul ecologic din localitatea Bârcea Mare, fără nici un cost suplimentar pentru Primăria Deva şi populaţie.
Mărginean a arătat că atunci când s-a deschis groapa temporară, costurile de colectare, sortare şi depozitare ale gunoiului erau de 230 lei pe tonă şi că acestea au fost achitate o dată de către cetăţeni.
În opinia sa, instituţiile statului cu atribuţii pe linia protecţiei mediului vor trebui să decidă cum se va face relocarea cantităţii de deşeuri rămasă netransportată la deponeul ecologic. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.