Umaniştii vor sesiza autorităţile în problema unei gropi de gunoi rămasă în Deva

7 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Conducerea filialei judeţene Hunedoara a Partidului Puterii Umaniste (PPU) va sesiza Instituţia Prefectului în legătură cu o platformă de gunoi ce a fost deschisă temporar în Deva, în anul 2016, şi pe care se află depozitate circa 70.000 de tone de deşeuri, apreciind că aceasta ar reprezenta o „bombă ecologică“ ce ar fi trebuit să fie închisă încă de la sfârşitul anului trecut.

Acest depozit este o bombă ecologică în curtea reşedinţei de judeţ, la numai doi kilometri de centrul oraşului. Sunt acolo 70.000 de tone de gunoi, ce pot reprezenta focare de infecţie pentru populaţie. Vom semnala această situaţie, oficial, Instituţiei Prefectului Hunedoara“, a declarat ieri, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PPU Hunedoara, Petru Mărginean (foto), fost primar al municipiului Deva.
Potrivit acestuia, deşeurile ar fi trebuit selectate şi transportate deja la deponeul ecologic din localitatea Bârcea Mare, fără nici un cost suplimentar pentru Primăria Deva şi populaţie.
Mărginean a arătat că atunci când s-a deschis groapa temporară, costurile de colectare, sortare şi depozitare ale gunoiului erau de 230 lei pe tonă şi că acestea au fost achitate o dată de către cetăţeni.
În opinia sa, instituţiile statului cu atribuţii pe linia protecţiei mediului vor trebui să decidă cum se va face relocarea cantităţii de deşeuri rămasă netransportată la deponeul ecologic. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Replică deosebit de dură dată de Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia, lui Moloţ & compania: “Cei de la ALDE să-şi asume închiderea termocentralei”

Liderul judeţean ALDE, Mircea Moloţ, a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat, alături de directorul comercial al...

O nouă demisie din PSD Hunedoara

Un alt consilier judeţean social-democrat a anunţat că a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România. Este vorba...

Cristian Fodor a trecut de prima probă a examenului

Artistul Cristian Fodor (foto) mai are un hop de trecut, astăzi, când va susţine interviul în cadrul concursului pentru ocuparea...

Închide