Replică deosebit de dură dată de Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia, lui Moloţ & compania: “Cei de la ALDE să-şi asume închiderea termocentralei”

7 februarie 2019 | 6 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Liderul judeţean ALDE, Mircea Moloţ, a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat, alături de directorul comercial al CEH, Nelu Ardelean, directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ şi Mihael Melczer, consilierul ministrului Energiei, planurile pentru salvarea CEH.

”O prosteală pe faţă, spusă presei”
În urma celor declarate de Moloţ şi cei de la Mintia în respectiva conferinţă de presă, Cristian Iştoc (foto), liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara de la Termocentrala Mintia, a postat pe Facebook următorul text, prin care dă o replică dură lui Mircea Moloţ şi celor de la ALDE:
”Dacă la întâlnirile cu domnul Moloţ am primit asigurări că la Mintia va continua producerea energiei electrice pe bază de cărbune, ni se confirmă astăzi că ALDE militează pentru demolarea termocentralei, fapt confirmat de preşedintele ALDE şi directorii numiţi politic, într-o conferinţă de presă la care i-au fost alături şi aceşti semnatari ai îngropării CEH. Să spui că Mintia nu se va închide, ci se va transforma, este doar o declaraţie politică. Să transformi 1260 MW în 400 MW nu este tocmai o performanţă notabilă, domnule Moloţ, iar reducerea personalului de la 735 salariaţi la maxim 100, este chiar o palmă dată electoratului din termocentrală, căruia îi comunicaţi că în scurt timp vor face cunoştinţă cu sediul AJOFM. Domnul director comercial ar fi trebuit să vă fi informat că nu a fost capabil să asigure stocurile necesare de cărbune, iar invocarea lipsei banilor atunci când pe piaţa de energie preţul pe MW este de 600 lei pe PZU şi 900 lei pe PE, este o prosteală pe faţă, spusă în faţa presei.
Domnule Mircea Moloţ, eu am cerut să opriţi demolarea termocentralei, iar dumneavoastră nu faceţi altceva decât să o confirmaţi. Trebuia să aveţi decenţa să nu organizaţi o conferinţă de presă în care să vă mândriţi că falimentaţi şi ultimul mare angajator din acest judeţ”, susţine liderul sindical.

”Nici un rezultat pozitiv”
”Cei care astăzi stau lângă dumneavoastră şi ascund în faţa presei adevărul – scrie Cristian Iştoc în continuare – nu sunt decât o parte din groparii CEH, care prin semnătură au cerut demolarea a cinci grupuri energetice de 1000 MW. Aceşti directori au falimentat cu sprijinul dat de ALDE, prin Ministerul Energiei, întreg Sistemul Energetic Naţional. Mai trebuia să le spuneţi celor din presă, că România nu importă acum 1.900 MW, pentru că este în imposibilitate de a produce această cantitate, ci pentru că aşa vrea ALDE şi Anton Anton, groparul oficial al energeticii româneşti. De doi ani aveţi acest minister şi azi vă permiteţi să ne spuneţi că situaţia CEH nu vi se datorează.
Vorbiţi de vizitele la minister şi sprijinul acordat, fără să precizaţi faptul că aceste vizite nu au avut nici un rezultat pozitiv. Refuzaţi să aduceţi cărbune fără sulf, dar bateţi monedă pe grupul pe gaz, fără să spuneţi presei care este legătura la nivel de minister între firma care vrea să investească la Mintia în acest grup pe gaz şi oficiali ai ministerului care au mai încheiat contracte cu această firmă.
Minţiţi spunând că Mintia va mai merge pe cărbune, când ştiţi declaraţia directorului de la Romgaz care a spus că sunt interesaţi de Mintia doar după oprirea activităţii.
Vorbiţi de hotărâri luate de Ministerul Energiei, fără să spuneţi că aţi minţit în tot acest timp nu doar sindicaliştii, ci şi salariaţii termocentralei cu privire la viitorul locurilor de muncă. Lipsa voastră de transparenţă vă descalifică.
Vorbiţi de implicarea sindicatelor, fără să spuneţi că de fapt unele dintre ele, nu cele aservite, vă împiedică să furaţi mai mult decât producem noi.
Administraţia a falimentat CEH, chiar pe mandatul ALDE.
Sunt scârbit de modul duplicitar, chiar jegos cu care trataţi soarta hunedorenilor, sper să nu obţineţi nici măcar VOTUL CÂINILOR VAGABONZI DIN HUNEDOARA. Aţi ajuns să vă credeţi moşierii unui judeţ falimentat tot de domniile voastre în decursul anilor.
Mă întreb dacă aveţi mame românce. RUŞINE!”, a încheiat Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia, replica sa fiind postată pe reţeaua de socializare amintită.
Contactat telefonic, Cristian Iştoc a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”în martie nu vom mai avea bani de salarii. Dacă se închide termocentrala, să-şi asume acest lucru cei de la ALDE”.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Cred ca nici Valea Jiului nu va vota cu ALDE ! Vor sa aduca carbune din strainatate in loc sa faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 2. Marian spune:

  Partidele vechi şi mai puţin vechi, gen PSD, ALDE, PNL, USD, PLUS, UDMR, Pro-Ro…,etc., au să “moară” în ***ând, ce bine că aşa va fi!!! Va apărea anul acesta, unul nou-nouţ, un partid naţionalist, considerat de multi nemernici ca fiind extremist, care va avea din ce în ce mai mulţi adepţi şi care va schimba în BINE soarta românilor şi a României…Vom avea, în ***ând, surpriza cea mult aşteptată de sufletele de români veritabili, de a recunoaşte şi de a pune în fruntea ţării pe cel mai potrivit dintre noi, revenit din depărtări, ca un adevărat conducător al României Mari şi a lumii viitoare…Doamne-Dumnezeule Cel Atotputernic, mântuieşte neamul Tău!!!

 3. costi spune:

  Sa desteptat ISTOC bai CRISTI acesti golani sunt gropari CEH,ARDELEAN DUPA CE DEVALIZAT TEATRUL DE STAT DEVA A FUGIT LA CNH,MELCZER A FALIMENTAT UMIROM PETROSANI IN URMA FALIMENTULUI AU RAMAS FARA SERVICI 4500 DE OAMENI,CONT DUCE SPRE FALIMENT MINTIA LOCUL LOR ESTE APROAPE DE DEVA LA BIRCEA NU IN FRUNTEA JUDETULUI.

 4. Gicu grozav spune:

  SI TU ESTI TOT O PROSTEALA ANGAJAT DE TOT ACEI DIRECTOR CARE ȚI -A MARIT SALARIU DE CITIVA ANI ! NU AI FĂCUT NIMIC PT MUNCITORI, DOAR PT PILOSII ȘEFILOR! !!MINTIA ESTE IN COLAPS DIN 2005!!!
  Ai rezolvat cu grupele pensionare??

 5. Gicu grozav spune:

  Oare cine te-a angajat si cind ai si ai făcut facultate fiind muncitor la Mintia!si NELU Ardelean a facut acea facultate la Hunedoara! Cum este Ardelean asa esti tu! Un gropar si manipulator !!!

 6. Gicu grozav spune:

  Ce salar au mucitorii de la 2000 la 2500 ron si tu !?! De cind esti lider! Pilosii birocrati in aproape fiecare an si-au mărit salariile , in ultimii 10 ani ai facut scandal in media ? Nu . Și tu și cealaltă panarama mircea voievod de taran de ohaba pilos din tata in fiu nu ați făcut nimic pt Mintia!!! Ați aranjat ploile dor pt voi si neamul vostru , la fel si blestematul manga alta jigodie !!! Rusine descaltatilor!!! SĂ VĂ DEA DUMNEZEU SANATATE SI NOROC DOAR CIND SE VOR BUCURA MUNCITORII DE SALARIILE LOR!!!! DOAR ATUNCI!?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O nouă demisie din PSD Hunedoara

Un alt consilier judeţean social-democrat a anunţat că a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România. Este vorba...

Cristian Fodor a trecut de prima probă a examenului

Artistul Cristian Fodor (foto) mai are un hop de trecut, astăzi, când va susţine interviul în cadrul concursului pentru ocuparea...

Nebunie cu închirierea locurilor de parcare la Deva!

Devenii s-au înghesuit zilele acestea la Primăria Deva, pentru a-şi încheia noile contracte pentru parcările din jurul blocurilor, deşi lucrurile...

Închide