Politica si administratie

Ultimii bani pentru primãrii

 05 Mircea Molot Presedinte Consiliu Judetean Deva (136)

Nicolle Ebner

 Ultima şedinţă din acest an a Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) nu a fost lipsită de discuţii în contradictoriu. Un număr de 10 primari din judeţ au solicitat un ajutor financiar de urgenţă, semnalând faptul că sunt într-o situaţie de extremă dificultate. Consilierii PDL au cerut, la rândul lor, introducerea pe listă a unui număr suplimentar de primării, cărora să li se repartizeze fonduri.

Câte 50.000 de lei fiecare
Pentru că primarii din Deva, Hunedoara, Brad, Lupeni, Călan, Geoagiu, Haţeg, Simeria, Uricani, Crişcior, au cerut ajutor bănesc, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ (foto), a propus alocarea unei sume totale de 500.000 lei, din fondul de rezervă bugetară, menţionând că sunt singurii bani care mai sunt disponibili, în prezent. Suma a fost repartizată, în mod egal, fără alte criterii de departajare. Prin urmare, fiecare din cele 10 primării a primit câte 50.000 lei, indiferent de mărimea localităţii sau de numărul populaţiei. Numai că, aleşii PDL au propus şi ei, la rândul lor, includerea pe listă a primăriilor Aninoasa, Petroşani, Petrila, Uricani şi Ribiţa, pe motiv că şi ele se confruntă cu probleme financiare, în special Aninoasa. Propunerea aleşilor democrat-liberali a fost, însă, respinsă la vot, de către consilierii PNL, PSD şi PRM. „Am verificat conturile primăriilor şi am decis să le ajutăm pe cele care, în acest an, nu au primit nici o finanţare de la Guvernul României. Prin urmare, vor primi bani doar cele 10 primării stabilite înainte de şedinţă”, a declarat preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.

Aninoasa are probleme, pentru că este condusă prost
În ceea ce priveşte Primăria Aninoasa, instituţia a ajuns într-o situaţie gravă, din cauza managementului defectuos, nicidecum din cauza lipsei de bani, este de părere preşedintele CJH. „De când sunt preşedintele consiliului judeţean, am ajutat în fiecare an Primăria Aninoasa, dar se pare că administraţia locală nu a învăţat nimic din modul în care trebuie să-şi gestioneze bugetul. Se află mereu, în aceeaşi situaţie, cu toate că, în luna noiembrie, a primit de la bugetul de stat 400.000 de lei. Cred că şi dacă ar primi un milion de lei, tot nu şi-ar rezolva problemele, pentru că acolo este vorba de un management defectuos al conducerii primăriei”, susţine Mircea Ioan Moloţ.

One thought on “Ultimii bani pentru primãrii

  • La multii anii tuturor Hunedorenilor si implicit Dl-ui Molot pe care doresc ca anul 2010 sa il gaseasca in PSD unde ii este locul si nu in PNL
    Doar cu citiva anii in urma servea cu credinta UTC-ul si canta aceasi colinda cu actuali PSD-isti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura